Artikelen Koninklijke Van Wijhe Verf: ‘Verf kleurt straks helemaal groen’

877
Diede Veldhuizen

In 2025 helemaal klimaatneutraal. Dat is het doel van onze opdrachtgever Koninklijke Van Wijhe Verf. In hun nationale campagne nemen zij het voortouw en dagen de verfsector uit met de boodschap: ‘Doe mee’. Niet alleen inspireren zij de verfsector, ook hebben zij ons geïnspireerd. Zo integreerden wij eveneens de Sustainable Development Goals. Daarnaast merken wij bij de Werving en Selectie dat organisaties die impact maken een sterke pré hebben. Daarom delen wij graag onderstaand artikel met jullie.

,,Wij streven ernaar dat je onze verf straks gewoon door de gootsteen kunt spoelen.’’ Niet letterlijk natuurlijk. En het is ook nog niet zover. Maar het is wel de milieuvriendelijkste stip aan de horizon waar CEO Marlies van Wijhe op koerst. Ze is de vierde generatie directeur bij het familiebedrijf -jaaromzet 45 miljoen euro, 230 medewerkers. In 2010 werd zij uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar voor haar ‘succesvolle focus op duurzaamheid en innovatie’. Zo zit Marlies zelf ook in het bestuur van Future for Nature (een stichting die jaarlijks prijzen uitreikt aan jonge, internationale natuurbeschermers), richtte binnen haar eigen bedrijf een denktank Green Team op en organiseert lunches waarbij zij met medewerkers praat over duurzaamheid.

De weg naar een klimaat neutrale organisatie is nog lang en ‘we proberen dingen te maken en bereiken die nog niet zijn bedacht’, maar het is de enige weg, zegt Marlies. ,,Een land dat leefbaar is voor volgende generaties overstijgt elk bedrijfseconomisch belang.’’ 

Dus moet de hand aan de ploeg en predikt zij een revolutie in de hele verfsector, van fabrikant en grondstoffenleverancier tot schilder. Duurzamere en betere verf die langer meegaat scheelt al snel 10 procent co2. En als schilders overstappen op elektrisch vervoer nog eens 36 procent. ,,We moeten het samen doen.’’ De tijd is er rijp voor, zegt Van Wijhe. Ze citeert grote wetenschappers en beroemde natuurstrijders. Hoogleraar Jan Rotmans (‘We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk’) en David Attenborough bijvoorbeeld. Natuur en milieu domineren het nieuws en politieke agenda’s. ,,Dit is een momentum.’’ Niet alleen in de verfsector, maar dus ook voor ons. 

van Kooten, L. (2019, May 21). Zwolse fabrikant Koninklijke Van Wijhe: Verf kleurt straks ‘helemaal groen.’ Retrieved from https://www.destentor.nl/zwolle/zwolse-fabrikant-koninklijke-van-wijhe-verf-kleurt-straks-helemaal-groen~a4d5b05b/?referer=https://www.google.com/&
 

Recente artikelen

Organisaties die gebruik maken van de NOW 2.0 hebben een inspanningsverplichting om hun werknemers te stimuleren...
Y. Morren
Dit is een van de krachten waar nu een extra beroep op wordt gedaan. Wat maakt dat sommige mensen enorm veerkrac...
Y. Morren
De interim-opdracht bij DPD Pakketservice was een succes. Zo stelde de vaste recruiter Max van Ooijen: “De...
Y. Morren