MVO Dag meelopen bij AV

1819
Ilse Schuurman
Dinsdag 11 februari 2020 kwamen de leerlingen van het Trivium college Bliksemstage bij ons lopen. Deze stage werd georganiseerd vanuit JINC. Ieder kind heeft talent. Daarom strijdt JINC samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt.

Als je niet weet wat er te koop is, kan je ook niet kiezen. Dit klinkt logisch, maar voor veel jongeren gaat die wijsheid niet op. Ze moeten namelijk wél kiezen. Ook als ze geen idee hebben wat ze kunnen en willen worden. JINC bestrijdt dit door het organiseren van Bliksemstages. Hierbij worden kinderen van de basisschool en het vmbo naar bedrijven gestuurd voor een korte, krachtige kennismaking met een aantal beroepen.  Daarbij steken ze de handen uit de mouwen: ze doen een ochtend lang echt ervaring op.

De leerlingen maakte deze dag kennis met AV en de werving & selectiebranche. We hebben met elkaar gekeken naar hoe we een cv moeten maken, naar wat je in je motivatiebrief moet zetten, hoe je een sollicitatiegesprek voert en je je hier op kunt voorbereiden. Ze kregen een beeld van wat de functies recruiter en consultant inhouden. 

Ashley en Ilse vonden het ontzettend leuk om deze werknemers van de toekomst voor te bereiden op het sollicitatieproces en ze meer inzicht te geven over AV en de werving en selectie branche.
 

Recente artikelen

Yaël van Halteren is van start gegaan als Accountmanager Retail bij BaBysliss Nederland. In deze rol maakt ze d...
Wijgaart
Meerdere keren per jaar organiseren wij vanuit AV een soul sessie. Dit zijn sessies waarin wij verschillende ond...
Wijgaart