Almere

Product Specialist/Category Manager Packaging

Vervuld

Product Specialist/Category Manager Packaging

Jij brengt met sales, als Product Specialist/Category Manager Benelux, veel technische kennis mee over verzendverpakkingen (golfkarton en papier). Jouw advies gaat over de inhoud en de mogelijkheden die er zijn voor de klant. Tegelijkertijd ken jij de producten en toepassing zo goed, dat je in staat bent kansen in de markt te signaleren die mogelijk nog niet gespot zijn. Je kijkt naar klantgroepen en individuele klantwensen om zo heel gericht commerciële acties uit te kunnen zetten. Je gaat met een Accountmanager mee naar de (potentiele) klant. Je ondersteunt sales bij het overtuigen van de klant. Je kunt er op rekenen dat je circa 2 tot 4 dagen per week bij (nieuwe) klanten in gesprek bent. Omdat je ook Accountmanagers in België ondersteunt ben je regelmatig in België. Daarnaast ga je op zoek naar leveranciers met producten die hele specifieke vragen van een klant kunnen beantwoorden. Deze afspraken voor maatwerk projecten maak jij. Hierdoor profiteren klanten van alle kennis die Antalis in huis heeft; zowel technische kennis als ook kennis van de mogelijkheden van alle leveranciers in de markt. Een top job dus voor iemand met een liefde voor (verzend) verpakkingsoplossingen en een hart voor sales, die inhoudelijk wil groeien.

Kortom je gaat:
• met sales collega’s naar de klant voor technische advies;
• Input leveren voor de strategie, targets en aanpak formuleren voor de productgroep Packaging;
• Het maken van offerters en het ondersteunen van de AM bij het overtuigen van de klant;
• onderhandelen met leveranciers en producenten bij maatwerk vragen;
• verkoopkansen signaleren en acties ondernemen;
• adviseren in Nederland en België.

Je rapporteert aan de Teamleader Product Specialists/Category Managers en jullie team bestaat, in totaal, uit zes personen.

Wat heb je in huis?

Voor deze functie heb je veel kennis van golfkarton en verpakkingspapier. Je hebt bijvoorbeeld eerder verzendverpakkingen verkocht of gewerkt als Packaging Engineer. Je bent een organisator, analytisch sterk en je houdt de communicatielijnen goed in de gaten. Je neemt veel initiatieven naar collega’s, klanten en leveranciers. Je houdt van reizen, van de verpakkingswereld, van adviseren op inhoud en van sales. De verpakkingsindustrie is in beweging en jij staat open voor veranderingen, je bent leergierig en je hebt een positieve houding.

Kortom je hebt;
• kennis van golfkarton, papier als verzendverpakkingen;
• 5 jaar werkervaring waarvan minstens 2 jaar in de verpakkingsindustrie;
• een aanstekelijk enthousiasme en overtuigingskracht;
• behoefte aan verdieping in je functie en vrijheid van handelen;
• feeling voor sales en talent om in te kopen;
• aantoonbaar successen gehaald en een HBO-werkniveau.

Standplaats
Je werkt vanaf het kantoor van Antalis in Nederland, in Almere.

Antalis biedt

Antalis biedt jou een internationale werkomgeving met een Nederlandse mentaliteit. Een unieke rol waar kennis, sales, strategische denken, pragmatisch handelen en inkoop bij elkaar komen. Je krijgt veel vrijheid van handelen in een omgeving waar vertrouwen en kennis delen vanzelfsprekend is.

Verder biedt Antalis:
• een goed salaris en de mogelijkheid voor het behalen van een maandelijkse bonus;
• een lease auto, mobiel en laptop;
• een informele en collegiale werksfeer;
• intensieve commerciële en producttrainingen.

Interesse/ solliciteren?
Heb je interesse én past jouw achtergrond bij het ideale profiel? Laat dan snel van je horen. Stuur ons een up-to-date CV + een korte maar krachtige motivatie toe. Je kunt direct reageren via de reageer button, onderaan de vacature.

Antalis

Antalis is de grootste Europese distributeur van papier, producten voor visuele communicatie en verpakkingsoplossingen voor professionals. Ze staan bekend om hun innovaties, expertise en adequate handelswijze. Hun klanten bouwen het meest op de kennis en de mensen die achter de producten en services staan. Werken bij Antalis betekent dan ook werken in een organisatie waar altijd iets gebeurt. Antalis is leverancier van zowel hoogwaardige materialen, verpakkingsmachines als onderhoudsservices.

Voor het team Product Specialists/Category Managers zoeken wij, namens Antalis, een Product Specialist/Category Manager Packaging Benelux.

Interesse?

Deze sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere sollicitatiegesprekken. Het eerste gesprek vindt plaats bij AV Werving & Selectie te Amersfoort. De vervolggesprekken vinden plaats bij Antalis in Almere. Een referentieonderzoek en psychologische testen maken standaard onderdeel uit van deze sollicitatieprocedure. Een diploma- en/ of loonstrookcheck kan onderdeel uitmaken van dit traject. AV Werving & Selectie is een www.Summum.nu gecertificeerd bureau. Het keurmerk biedt zekerheid ten aanzien van onze vakbekwaamheid, integriteit en zorgvuldigheid.

Sandra Adank
Consultant & Coach

Deel deze vacature

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen:

Nijkerk
Bij Cryovat aan de slag als Accountmanager Industrie betekent werken in een innovatieve omgeving waar jouw...
Bekijk vacature
Open inschrijven