Apeldoorn

Commercieel manager

Vervuld

Commercieel Manager

Krijg jij energie van het aansturen en coachen van commerciële teams in een technische omgeving die volop in beweging is? In deze functie krijg je de kans jouw ervaring in te zetten om zowel de organisatie, klanten als jouw teamleden te laten groeien. Dit is de vacature waar jouw kwaliteiten om klantbehoefte, een veranderende markt en groeistrategie te verbinden met techniek, sales, customer services en operations.

Maak het verschil als Commercieel Manager bij Bredenoord in Apeldoorn

Jij wordt verantwoordelijk voor de commercie in Benelux (ruim 30 miljoen omzet en 20 fte). Jij zorgt dat de groei en bijbehorende veranderingen in goede banen worden geleid. Je vertaalt de strategie naar een heldere commerciële aanpak en afdelingsplannen. Speerpunten zijn marktbenadering, prijsbeleid, kostenbudget en tenders. Je geeft leiding en coacht waardoor jij teamleden in hun kracht zet en zorgt voor groei en hoge klanttevredenheid. Je geeft direct leiding aan de Manager Front & Back Office, Key Accountmanager, Event Manager, Lead coördinator en Area Managers. Je gaat graag mee naar klanten en je bent nauw betrokken bij key accounts. Je werkt veel samen met andere managers, directie en afdelingen, zoals marketing, techniek, logistiek, operations en internationale collega’s. Je rapporteert direct aan Toon die sinds 5 jaar bij Bredenoord werkt en inmiddels Commercieel Directeur / CCO is.

Kortom, jij pakt de regie bij:
• vertalen van strategie naar commerciële afdelingsplannen;
• groei en veranderingen in goede banen leiden;
• aansturen en coachen van jouw teamleden;
• focus op marktbenadering, prijsbeleid, kostenbudget, key accounts, tenders en leidinggeven;
• samenwerken met andere managers, directie, teamleden, klanten en andere afdelingen.

Voor deze vacature neem jij mee:

Klanten, teamleden en andere collega’s vinden in jou een prettige, strategische gesprekspartner die luistert, meedenkt, doorvraagt en positieve energie geeft. Je begrijpt welke uitdagingen voor hen spelen; nu en in de toekomst. Je hebt interesse in techniek, commercie, processen, groei en bent een mensgericht leidinggevende. Je bent doelgericht en houdt focus en hebt tevens stijlflexibiliteit en geduld. Door jouw komst lukt het de teams en de organisatie om op een prettige wijze een succesvolle verandering door te maken die past bij de groei en transitie in de energiemarkt.

Vink jij deze checklist ook af?
• hbo opleiding in een commerciële richting, aangevuld met management trainingen;
• ervaring in commerciële management functies binnen een technische omgeving;
• beheersing van Nederlands en Engels en bij voorkeur ook Duits;
• ervaring met organisatieverandering, sales, key accounts, tenders en met zowel direct als indirect aansturen van teams.

Jouw werkgebied

Je werkt veel vanuit het nieuwe kantoor van Bredenoord langs de A1 in Apeldoorn. Dit is makkelijk te bereiken vanuit bijvoorbeeld Amersfoort of Hengelo of via de A50 vanuit bijvoorbeeld Zwolle of Arnhem. Je bent tevens regelmatig onderweg naar klanten en/of andere vestigingen van Bredenoord. Tenslotte zijn er goede systemen om ook vanuit huis te kunnen werken.

Als ervaren commercieel manager kun jij rekenen op

Kom jij Bredenoord versterken, dan stap je binnen bij een groeiende organisatie met een sterke focus op product- & marktontwikkeling en innovatie. Jouw duidelijke visie en geduld worden gewaardeerd en gaan je helpen samen met jouw team mooie resultaten neer te zetten. Het mooie aan deze rol is de afwisseling; de ene dag bespreek je met de directie het 5 jarenplan en de andere dag rijd je samen met je collega naar een klant. De markt van Bredenoord is o.a. door de focus op emissiebeperking, digitalisering en veiligheid volop in beweging. In combinatie met de technische kennis uit de organisatie biedt dit kansen om klantwensen met nieuwe diensten en proposities in te vullen. Je bent zowel strategisch als tactisch bezig om de plannen in de praktijk tot een goed einde te brengen. Er is veel ruimte om de functie zelfstandig vorm te geven en een waardevolle bijdrage te leveren aan de energietransitie en duurzaamheid.
Tevens kun je rekenen op:
• vast salaris tot € 7.000,- bruto per maand (€ 90.000,- per jaar);
• bonus op basis van jaarlijkse doelstellingen;
• 27 vakantiedagen + 13 adv dagen;
• pensioen via PME pensioenfonds;
• telefoon, laptop en representatieve leaseauto;
• bedrijfsfitness-, ouderschapsverlofregeling en opleidingsmogelijkheden.

Werken bij Bredenoord

Bredenoord levert betrouwbare mobiele stroomoplossingen. Dit doen zij via internationale verhuur en verkoop van stroomaggregaten met bijbehorende producten en services. Ook ontwikkelt Bredenoord innovatieve oplossingen voor mobiele energievoorziening op basis van waterstof, batterijboxen en zonne-energie, zoals de Bredenoord Mobile Solar Plant. Bredenoord heeft een sterke historie van 85 jaar, is financieel gezond en is nog altijd in handen van de familie. Je krijgt 350 betrokken collega’s met veelal specialistische kennis en met een mentaliteit van pragmatiek, betrouwbaarheid en een oog voor slimme oplossingen.

Eén klik verwijderd van jouw nieuwe baan

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature en heb je de checklist afgevinkt? Wacht dan niet te lang, want zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Solliciteren doe je simpel en snel via onze solliciteer-button. Vergeet je niet om een up-to-date cv en een gerichte motivatie toe te voegen? Misschien spreken we elkaar dan snel!

Directeur
Ad Veldhuizen
Directeur

Deel deze vacature

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen:

Deventer
Boltjes, een dynamisch bedrijf met volop groeikansen, zoekt een gedreven en leergierige Sales Specialist....
Bekijk vacature
Internationaal
Maak deel uit van Victron Energy, waar je mensen over de hele wereld van energie voorziet. Help mensen hun...
Bekijk vacature
Woudenberg
Wil jij samen met Velthuizen Keukens een nieuwe koers uitstippelen binnen het hogere segment keukens en de...
Bekijk vacature
Open inschrijven