Schiedam

Sales manager Energy Systems

Sales manager Energy Systems

Impact maken in de wereld van klimaattechniek, duurzame energie- en milieutechnologie, nieuwe markten betreden én bijdragen aan de energietransitie. Deze baan als sales manager Energy Systems biedt het allemaal. En meer! Wat dacht je van veel ruimte voor eigen initiatief en volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen een internationale organisatie? Sta jij al in de startblokken? Check dan snel de rest van deze fulltime vacature.

Maak het verschil als sales manager Energy Systems in Schiedam

Zodra jij je voet over de drempel zet bij dit familiebedrijf weet je dat je op je plek bent. Je collega’s ontvangen je met open armen en wijzen je graag de weg. Tegelijkertijd daagt deze functie je uit om al je kwaliteiten als account manager en sales professional optimaal in te zetten en jezelf constant te blijven ontwikkelen. In slaap vallen achter je bureau is er zeker niet bij. Sterker nog, jij zet alle zeilen bij om jouw missie te doen slagen. Welke missie dat is? De markt van skidbouw (het ontwerpen en op maat maken en samenstellen van een compleet leidinginstallatie in een hoogwaardig RVS frame) binnen Energy Systems verder ontwikkelen om zo een gezonde omzet te realiseren en tegelijkertijd bij te dragen aan de energietransitie zoals via de waterstof transitie in de industrie. Dit doe je door goed doordachte business development strategieën te ontwikkelen en relaties op te bouwen met potentiële klanten. Soepel communiceer je op verschillende niveaus en help je jouw (potentiële) klanten hun bedrijfsvoering door de energietransitie. Onze bestaande waterstof kennis helpt daarbij. Je bent een gewaardeerd gesprekspartner die meedenkt, uitdaagt en adviseert. Daarbij kun je vertrouwen op een heldere visie en goede kennis van de markt in Nederland en West-Europa. En de modulaire assemblage die je adviseert, offreert en verkoopt? Die zijn letterlijk tastbaar dankzij de eigen fabriek in Schiedam. Als je deze business verder doet groeien kun je hem wellicht zelf ook gaan leiden.

Kortom, in deze zelfstandige en verantwoordelijke rol ben jij succesvol in het:

• signaleren en verzilveren van groeikansen en het ontwikkelen van succesvolle salesstrategieën en product-marktcombinaties;
• maken en beoordelen van calculaties, aanbiedingen, specificaties en contracten en leveringsvoorwaarden ;
• opbouwen en onderhouden van klantrelaties waarbij je fungeert als eerste aanspreekpunt m.b.t. zowel commerciële als technische en contractuele vraagstukken;
• realiseren van de verdere groei van de skidbouw-activiteiten en op die manier bijdragen aan de organisatie-brede doelstellingen en ambities.

Voor deze vacature neem jij mee:

Een goed commercieel inzicht in combinatie met een technische achtergrond. Jij snapt de markt en de uitdagingen waar je klanten voor staan. Uitdagingen die jij graag omzet in commerciële kansen. Je bent ondernemend en vindt het leuk om de markt verder te ontwikkelen. Dit doe je doelgericht zonder de verschillende wensen en belangen uit het oog te verliezen. Bovendien weet jij in samenwerking met je team en collega’s alle aanwezige kennis en kunde optimaal te benutten om zo samen de doelen van de klant te behalen.

Vink jij deze checklist ook af?

• een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting werktuigbouwkunde, energietechniek of gelijkwaardig;
• meerdere jaren ervaring als sales- of accountmanager, bij voorkeur op het gebied van engineering, procurement en manufacturing van energie of proces projecten;
• uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Jouw werkgebied

Je bent regelmatig op het goed bereikbare hoofdkantoor in Schiedam te vinden, waar je jouw leaseauto makkelijk voor het moderne pand parkeert. Ook het station is dichtbij. Daarnaast behoort thuiswerken tot de mogelijkheden. Jij werkt daar waar het jou en je klanten op dat moment het beste uitkomt. Waarbij het voorkomt dat onze internationale klantenkring je af en toe ook op hun kantoor wil ontvangen.

Als ambitieuze sales manager kun je rekenen op:

Een uitdagende baan bij een organisatie waar de mens net zo belangrijk is als de business. Binnen dit goed georganiseerde familiebedrijf ben je een persoon en geen nummer. Je wordt gewaardeerd om jouw persoonlijke inbreng. Daar horen ook goede ontwikkelmogelijkheden bij, zowel vakinhoudelijk als qua managementvaardigheden. Zodat jij kunt groeien in je managementrol wanneer de skidbouw-activiteiten zich tot een volwaardig business segment ontwikkelen.

Op basis van een fulltime dienstverband krijg je:

• een salaris boven marktniveau;
• deelname aan de jaarlijkse groep brede bonusregeling;
• 25 vakantiedagen;
• pensioenregeling;
• telefoon en laptop;
• auto;
• reiskostenvergoeding;
• volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden.

Werken bij A. de Jong

Familiebedrijf A. de Jong Groep staat voor ontwikkeling en duurzame relaties met opdrachtgevers, medewerkers en partners. Of zoals jouw toekomstige collega Adri het omschrijft: “Het is een mooi familiebedrijf met veel collegialiteit en een goede werksfeer op de diverse afdelingen.”

A. de Jong groep richt zich binnen Nederland op duurzame klimaatinstallaties en wereldwijd op industriële brander-systemen, skidbouw en procesautomatisering. Dagelijks adviseren zij klanten en ontwikkelen ze maatwerkoplossingen. Hoe ingewikkeld de vraag ook is. Door innovatie en de inzet van veilige, schone en efficiënte klimaat-, energie- en brandersystemen dragen ze bij aan een duurzame leefomgeving. Daarbij zijn de vier kernwaarden - betrouwbaarheid, oplossingsgerichtheid, mensgerichtheid en ondernemend - voelbaar en merkbaar in alle activiteiten.

Eén klik verwijderd van jouw nieuwe baan

Gaat je hart sneller kloppen van deze vacature en heb je de checklist afgevinkt? Wacht dan niet te lang, want zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Solliciteren doe je simpel en snel via onze reageer button. Vergeet je niet om een up-to-date cv en een gerichte motivatie toe te voegen? Misschien spreken we elkaar dan snel!

Deel deze vacature

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen:

Hoevelaken - omgeving Amersfoort
Word jij enthousiast van mensen helpen aan een nieuwe baan? Kom je dan ontwikkelen in het recruitment...
Bekijk vacature
Nieuwegein
Als inside sales representative leer jij alles over internationale verkoop bij Bandall. Jij zorgt ervoor...
Bekijk vacature
Midden-Nederland
Als Manager operationele zaken stuur jij de operationele processen binnen het bedrijf van onze...
Bekijk vacature
Regio Midden- en Zuid-Nederland
Aan de slag bij Verder Liquids als Accountmanager, betekent aan de slag bij een familiaire organisatie waar...
Bekijk vacature
Deventer
Boltjes, een dynamisch bedrijf met volop groeikansen, zoekt een gedreven en leergierige Sales Specialist....
Bekijk vacature
Zuid-Nederland
Laat je salescarrière verder schitteren bij het al 60 jaar succesvolle lichtmerk Norton. Met een...
Bekijk vacature
Utrecht
Als sales advisor bij Bandall krijg je de kans om alles te leren over internationale verkoop. Je zult...
Bekijk vacature
Breda
Maak van je loopbaan een schone start in de wereld van marketing! Kärcher is op zoek naar een...
Bekijk vacature
Open inschrijven