Zuid-Nederland

Sales Manager

Vervuld

Sales Manager

Haal jij het maximale uit jouw team naar boven op zowel persoonlijk als zakelijk gebied? Werk je graag in een organisatie die de mens voorop stelt en ben je commercieel gedreven? Voor Kärcher, marktleider in reinigingssystemen, producten en diensten, zoeken wij een (Operationeel) Sales Manager voor Zuid-Nederland. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

Maak het verschil als Operationeel Sales Manager bij Kärcher Nederland

Als sales manager ben je verantwoordelijk voor het operationele salesteam in het zuidelijke deel van Nederland. Jouw team is verantwoordelijk voor de verkoop van professionele reinigingsoplossingen van Kärcher. Dit kan variëren van een schrobmachine voor bijvoorbeeld een supermarkt tot een grote veegwagen voor de gemeentedienst. De professionele producten worden verkocht door dealers, eigen Kärcher Centers en directe verkoop via accountmanagers uit jouw team.

Eén van jouw doelen is het laten groeien van de business en het uitbreiden van de huidige afzetmarkt. Hiervoor ontwikkel je strategieën en vertaal je deze naar een operationeel salesplan om deze vervolgens te implementeren. Daarnaast bereik, rapporteer en volg je de budgetten binnen jouw business unit. Je zet je proactief in om iedereen te motiveren en te helpen met hun ontwikkeling op zowel commercieel, professioneel als persoonlijk vlak. Verder houd je je bezig met het optimaliseren van processen en procedures. Samen met jouw team ontwikkel je een sterke klantexpertise en streef je naar een hoge klanttevredenheid en omzetgroei. Je rapporteert aan de Sales Director Professional voor Nederland.

Met veel plezier ga jij aan de slag met het:
• aansturen, motiveren en coachen van de account- en shopmanagers (8 fte);
• implementeren en doorvertalen van de sales strategie naar jouw regio;
• vergroten van de omzet, marge en business unit;
• ontwikkelen van de salesactiviteiten van de Kärcher Centers in Venlo en Made (nabij Breda);
• stimuleren van de klanttevredenheid en je bent nauw betrokken bij klanten en commerciële deals.

Voor deze vacature neem jij mee:

Je bent graag betrokken bij de organisatie, je collega’s en de producten. Je bent analytisch, commercieel en resultaatgericht, waarbij je een heldere salesaanpak en mensgerichte benadering hand in hand laat gaan. Daarnaast ben je een goede gesprekspartner op verschillende niveaus en schakel je makkelijk met jouw team en klanten. Verder ben je mensgericht en haal je graag het beste uit iedereen naar boven. Ook kun jij je vinden in de drijfveren: toewijding, verantwoordelijkheid, discipline en passie & ambitie.

Vink jij deze checklist ook af?
• hbo werk- en denkniveau;
• ervaring in het aansturen van een commercieel / sales team;
• track record in sales en (key) accountmanagement;
• affiniteit met technische producten, een moderne, digitale werkwijze en tools, zoals CRM;
• goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift. Bij voorkeur ook Duits.

Jouw werkgebied

Je wordt verantwoordelijk voor de regio Zuid-Nederland (globaal alles onder de A12). Je bent veel onderweg, kan vanuit huis werken en er zijn flexplekken op het hoofdkantoor bij Kärcher in Made waarvan je gebruik kunt maken. Het hoofdkantoor is gelegen langs de A59 en daardoor goed bereikbaar vanuit bijvoorbeeld de richtingen ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Of via de A16 vanuit bijvoorbeeld de richtingen Breda en Rotterdam. Daarnaast is er de mogelijkheid om vanuit de Kärcher Centers te werken.

Als enthousiaste Operationeel Sales Manager kun jij rekenen op:

Een unieke, inspirerende werkomgeving en een functie met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Kärcher investeert bovendien graag in haar medewerkers met individuele ontwikkeling middels trainingen en carrièremogelijkheden. Daarnaast is vitaliteit ook een belangrijk onderwerp voor Kärcher, zij biedt bijvoorbeeld lease a bike en bedrijfsfitness aan. Verder heeft Kärcher een personeelsvereniging en organiseert zij drie keer per jaar een personeelsbijeenkomst.

Op basis van een fulltime dienstverband krijg je daarbovenop:
• marktconform salaris;
• bonusregeling;
• 31,5 vakantiedag;
• pensioenregeling;
• telefoon, laptop en leaseauto;
• vrijwillige deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering;
• onkostenvergoeding;
• personeelskorting op de producten van Kärcher;
• doorgroei- en opleidingsmogelijkheden.

Werken bij Kärcher

Kärcher is marktleider en wereldwijd actief. Met ruim 100 collega’s in Nederland zijn de lijnen kort en is er veel ruimte voor eigen inbreng. Kärcher dankt haar succes aan haar betrokken medewerkers en de innovatieve producten.

Als professioneel familiebedrijf biedt zij mooie carrièremogelijkheden en interessante uitdagingen. Zij zoekt naar betrokken medewerkers die teamwork waarderen en, samen met Kärcher, leveren wat hen speciaal maakt: altijd het beste doen, zonder uitzondering.

Eén klik verwijderd van jouw nieuwe baan

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature en heb je de checklist afgevinkt? Wacht dan niet te lang, want zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Solliciteren doe je simpel en snel via onze solliciteer-button. Vergeet je niet om een up-to-date cv en een gerichte motivatie toe te voegen?

Wil je meer weten? Bekijk de vodcast via YouTube of beluister de podcast via Spotify om een goede indruk te krijgen of neem contact op met Ad Veldhuizen via telefoonnummer 06-24611672 of mail naar ad@av.nl. Misschien spreken we elkaar dan snel!

Directeur
Ad Veldhuizen
Directeur

Deel deze vacature

Open inschrijven