AV nieuws Masterclasses Webinars NIMA Sales B opleiding

1232
Ad Veldhuizen

AV biedt in samenwerking met Move The Crowd, de opleiding NIMA Sales B, inclusief officieel NIMA B diploma. De opleiding start in januari 2021, maar op 24 november 2020 is er al een gratis webinar / proefles, waarvoor jij je nu kan aanmelden. 

De opleiding NIMA Sales B Accountmanagement is een opleiding op HBO niveau gericht op het verder uitdiepen van klantrelaties en bijbehorende verkoopprocessen. Menig commercieel directeur, salesmanager of key accountmanager heeft met deze opleiding de basis gelegd voor een glansrijke carrière binnen het commerciële domein.

Programma-onderdelen:

 • de salesomgeving binnen je eigen organisatie;
 • de meest voorkomende verkoopstrategieën;
 • de meest voorkomende verkoopmethoden;
 • verkoop- en accountplanning;
 • het commercieel planningsproces;
 • marketing & marktonderzoek;
 • concurrentieanalyse;
 • customer loyalty en rebuyingrate;
 • backward planning om resultaten meer zeker te stellen;
 • inkoop & logistiek;
 • financiële aspecten binnen het commerciële domein;
 • relatiematrix;
 • leiderschapsstijlen;
 • onderhandelen;
 • het motiveren van medewerkers;
 • het schrijven van een verkoopplan of een accountplan;
 • het aanscherpen van managementvaardigheden danwel accountmanagement-vaardigheden;
 • het maken van een pragmatisch actieplan;
 • examentraining.

NIMA examen en diploma
NIMA is een onafhankelijk exameninstituut . Na het volgen van de opleiding, doe je bij NIMA de examens. Slaag je voor de examens? Dan verrijk je jouw cv met een door het bedrijfsleven zeer gewaardeerd diploma. Bovendien word je geregistreerd in het NIMA Diplomaregister.

Het examen bestaat uit twee onderdelen dat je los van elkaar maakt:
- NIMA B1 Sales: een schriftelijk examen dat bestaat uit één of meer praktijkcases en open vragen.
- NIMA B2 Sales Accountmanagement: je schrijft een accountplan en presenteert en verdedigt dit tijdens een mondeling examen. Daarnaast voer je een verkoopgesprek.

HBO Niveau
Het niveau van het NIMA B Sales Examen is vastgesteld op EQF-niveau 6. Dat is 2 niveaus hoger dan het NIMA Sales A en vergelijkbaar met hbo-niveau, aangevuld met werkervaring. Meer informatie over het EQF-niveau vind je hier.

Doelgroep
Je hebt inmiddels een aantal jaren ervaring in het verkoopvak in de rol van verkoper, accountmanager, salesrepresentative of sales-consultant. Omdat de inkoopprocessen bij jouw klant complexer worden en de klant meer eisen stelt aan de verkopende partij is een internationaal erkend NIMA Sales B Accountmanagement diploma een welkome aanvulling op je cv. Je werkt op HBO niveau binnen commercie of kan dit niveau aantonen tijdens een toelatings-/ intakegesprek.

Opbouw NIMA Sales B opleiding
De NIMA Sales opleiding bestaat uit 2 delen die je los van elkaar kan volgen.  

NIMA B1 Sales
Dit is het algemene deel waarbij de focus ligt om theoretische saleskennis in de praktijk te kunnen inzetten.
Deze opleiding volg je thuis via teams volgens een vaste planning.
 Dit onderdeel bestaat uit 10 lessen en wordt op interactieve wijze in kleine groepen gegeven. Het betreft een online ‘live’ opleiding met andere deelnemers; interactie, dynamiek en leren van elkaar is dus gegarandeerd!

Na NIMA Sales B1 kun je doorgaan naar NIMA Sales B2 en daarmee je volwaardige NIMA Sales B diploma halen. Ook is het mogelijk alleen je NIMA Sales B1 examen te doen.

NIMA B2 Sales Accountmanagement
Wij bieden NIMA B2 Sales Accountmanagement aan als vervolg op NIMA Sales B1. NIMA B2 Sales Accountmanagement is een specialisatiemodule waarbij je aan de slag gaat met jouw persoonlijke kwaliteiten als accountmanager. Lastige salesgesprekken worden uitgebreid geoefend en onderwerpen als relatiemanagement, de verschillende fases in het verkoopproces en het verkoopbeleid komen aan de orde.

Na de opleiding NIMA B Sales Accountmanagement ben jij in staat een pragmatisch accountplan te schrijven en sales binnen jouw organisatie naar een hoger plan te tillen.

Investering:
Webinar (tevens proefles) NIMA Sales B is gratis.

Opleiding NIMA Sales B1, inclusief officiële NIMA examen 
1445,-*
(€ 950,- lesgeld, inclusief examentraining, € 425,- NIMA examen geld, € 70,- studiemateriaal)  

Na NIMA Sales B1 kun je door met NIMA B2 Sales Accountmanagement. Het tarief daarvoor is ook 
1445,-, inclusief officiële NIMA examen (€ 1020,- lesgeld, inclusief examentraining en € 425,- NIMA examengeld). De gehele opleiding komt op € 2890,-* inclusief officieel NIMA examen en lesmateriaal (geen bijkomende kosten).

*Dit is een speciaal tarief voor relaties van AV en kandidaten die staan ingeschreven bij AV. Het normale tarief voor deze gehele opleiding is € 3595,-. Deze opleidingskosten worden in de meeste geval door de werkgever betaald. Tarieven zijn exclusief BTW.

Certifed Education Partner
AV heeft voor dit webinar en de opleiding NIMA Sales B een samenwerking met Move the Crowd. Hiermee bieden wij NIMA certifed opleidingen op het allerhoogste niveau. Move the Crowd staat al 3 jaar inde TOP 3 van Beste Opleiders van Nederland (Bron:www.springest.nl).

Interesse?  
Heb je interesse? Stuur een mail naar mail@av.nl voor meer informatie, het inschrijfformulier of vrijblijvend studieadvies. Vermeld in het onderwerp NIMA Sales B.

 

Recente artikelen

Wil jij in 2022 het maximale werkgeluk en zakelijke succes? Doe dan mee met onze online workshop "empower ...
Y. Morren