Een dag als recruiter

Om 8.05 uur spring ik op de fiets richting AV. Onderweg kom ik een collega tegen waarmee ik de weg vervolg. Als we binnen komen is de rest van het team -druk kletsend na het weekend- aan het opstarten voor een nieuwe week vol kansen. Deze betrokkenheid, gezellige sfeer, maar ook de gedrevenheid is hetgeen waardoor ik mij bij AV echt op mijn plek voel.

Ook ik start op door mijn mail en LinkedIn berichten van kandidaten te beantwoorden, waarna ik vervolgens een vacature live zet op basis van een slim opgezette jobmarketing strategie. Die week daarvoor ging ik met mijn collega mee naar de klant voor een inventarisatie van de opdracht. Daar wist ik precies te achterhalen waar zij naar op zoek zijn om hun sales team te versterken. Op basis daarvan bedenk ik op welke manier wij de beste kandidaten kunnen bereiken. Zo bouw ik beetje bij beetje mee aan het zakelijk succes van de klant.

12.00 uur: lunchtijd! Met vers brood van de bakker in de straat, salades en alle soorten beleg die je maar kunt bedenken lunchen we samen met het hele team.

Na de lunch rond 12.30 uur heb ik een meeting met de Recruitment Consultant waar ik veel mee samenwerk. We bespreken hoe de procedures ervoor staan en welke nieuwe opdrachten er aan komen. Samen maken we een plan van aanpak.

Rond 13.00 uur gaat de bel: één van de zes potentiële kandidaten komt voor een interview. Een leuk en interessant onderdeel van de dag, want het liefst werk ik met mensen. Ik krijg energie om met kandidaten in gesprek te gaan en hen te helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging die past bij hun passie en ambitie.

Om 14.30 uur start ik een search via LinkedIn op en houd ik een aantal telefonische interviews om zo de beste kandidaten bij AV en uiteindelijk bij de klant aan tafel te laten komen.

De dag sluit ik af met het verzamelen en creëren van inspirerende content voor de nieuwsbrief, die elk kwartaal naar klanten en kandidaten wordt verstuurd. Nog iets waar AV voor staat: je eigen rol invullen op basis waar je goed in bent en waar je energie van krijgt.

Kijk hier in welke rol jij kan bijdragen

Vacatures
inAmersfoort
Wil jij onderdeel worden van een jong en ambitieus team binnen de recruitment? Je bent nieuwsgierig en helpt onze klanten graag verder met het maken van de beste matches. Druk dan nu op de sollicitatie button. 
Bekijk vacature
inHoevelaken
AV is op zoek naar een stagiair(e) Recruitment! Vind jij het leuk om mee te werken aan het maken van de beste matches? Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) die behalve een goede werklust ook in is voor een spelletje tijdens de vrijMiBo.
Bekijk vacature
inRegio Amersfoort
Je haalt energie uit de juiste persoon op de juiste werkplek te plaatsen. Je bent ambitieus, gedreven en sociaal aangelegd. Spreekt jou dit aan en breng je ook het onderstaande mee?
Bekijk vacature
inRegio Amersfoort
AV komt graag in contact met talent en daarom staan wij altijd open voor een ambitieuze recruiter die sales organisaties en professionals met elkaar verbindt. En zo doelen voor zichzelf én anderen weet te bereiken. 
Bekijk vacature