Een dag als recruitment stagiair

De stagedag begint voor mij om 8:20. Ik stap op de fiets en trap mezelf rustig richting de mooie kantoorboerderij. Het is tenslotte voor mij maar 5 minuten fietsen vanuit Hoevelaken zelf. Eenmaal aangekomen bij AV begroet ik al mijn collega’s en start ik de laptop op. Ik begin met het doornemen van de agenda en beantwoord mijn nieuw binnengekomen mails.

Ik focus in mijn stage enerzijds op recruitment werkzaamheden, waar ik word opgeleid tot recruiter. Daarnaast doe ik een commercieel onderzoek met als doel om met prospects uit de regio in contact te komen. Ik vertel je graag verder over hoe mijn dag bij AV verloopt.

Nadat ik ben opgestart ga ik aan de gang met het live zetten van een vacature. Ik plaats de vacature op LinkedIn en de website van AV. Via JOIN zet ik met behulp van jobmarketing de vacature op verschillende jobboards online. Hierna maak ik via Canva een aansprekende afbeelding om op LinkedIn een post te plaatsen over de nieuwe vacature. Na het plaatsen van de vacature ga ik op zoek naar geschikte kandidaten voor deze positie. Ik ga op basis van het functieprofiel op zoek naar de perfecte kandidaten voor de openstaande vacature. Zo creëer ik een lijst met geschikte kandidaten die ik later kan benaderen voor de functie.

Aan het einde van de ochtend staat er een klantmeeting gepland. Hierin stellen we de klant op de hoogte van de huidige status. We doorlopen de lijst met potentiële kandidaten en bespreken de plus- en minpunten. Op deze manier optimaliseren we het zoekprofiel en weten we precies wat de klant zoekt.

Na de lunch ga ik verder met een productieve dag. Hierbij werk ik aan mijn onderzoeksverslag voor AV. Ik onderzoek hierin welke salesmiddelen kunnen bijdragen aan meer contact met potentiële klanten in de regio. Zo onderzoek ik de relevante doelgroep, kijk ik naar de mogelijk in te zetten salesmiddelen en waar de voorkeuren van de gewenste doelgroep ligt betreffend de salesuitingen richting hen. Als laatste concludeer ik wat er binnen AV nog moet veranderen om de salesmiddelen op basis van de behoefte van de gewenste doelgroep in te zetten.

Al met al een zeer productieve en ook leuke dag!

Kijk hier in welke rol jij kan bijdragen

Vacatures
inHoevelaken
Heb jij al ervaring in recruitment en ben je klaar voor de volgende stap? Kom je dan verder ontwikkelen bij AV: een persoonlijk recruitmentbureau met een high end dienstverlening. Als Recruitment Specialist werk je aan de beste matches voor onze opdrachtgevers. Klinkt dit als een uitdaging? Lees dan snel verder. 
Bekijk vacature
inMidden-Nederland
[chapo]
Bekijk vacature
inHoevelaken - omgeving Amersfoort
Als stagiair Marketing & Communicatie bij AV werk je nauw samen met iedereen in de organisatie en ben jij de schakel die alle communicatie vlekkeloos laat verlopen.
Bekijk vacature
inAmersfoort - Hoevelaken
AV groeit, daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste en energieke recruiter! Een afwisselende functie in een warm team dat goed op elkaar is ingespeeld. 
Bekijk vacature