Een dag als stagiaire recruiter

Aangekomen bij onze kantoorboerderij start ik de computer op en loop ik naar de keuken. Al kletsend met mijn collega’s maak ik een cappuccino. Mijn werk begint met het checken van de mail en agenda. ’s Ochtends staat het live zetten van een vacature op het programma. Ik plaats de vacature op onze website en op verschillende jobboards, zoals LinkedIn en Indeed. Hierna is het tijd om de vacature, voorzien van een leuke afbeelding, op onze LinkedIn pagina te delen. De laatste stap is het benaderen van geschikte kandidaten uit ons netwerk. Ik stel verschillende matchcriteria in en kom zo op een lijst met potentiële kandidaten uit. Zo is mijn ochtend snel gevuld en voordat ik het weet is het alweer lunchtijd. We lunchen gezellig aan een lange tafel vol met lekker en gezond eten. Vaak is er na de lunch nog tijd voor een wandeling met onze floormanager Bubbels.

De middag staat in het teken van het zoeken en benaderen van goede kandidaten. Ik start een search op LinkedIn en vind een aantal interessante profielen. Vervolgens spreek ik deze profielen door met mijn collega en stuur ik de potentiële kandidaten een berichtje. Extra leuk als ik snel een reactie krijg! Aan het eind van de middag loop ik een rondje met mijn stagebegeleidster Roosmarijn om de voortgang te bespreken. Ik vind het erg fijn om terug te blikken op wat ik geleerd heb de afgelopen week en vooruit te kijken naar wat ik aankomende week kan oppakken en ontwikkelen. Dan is de dag alweer bijna voorbij en maak ik aan de hand van mijn agenda een checklist voor morgen. Om 17:00 uur stap ik op de fiets om richting het station te gaan en zit mijn stagedag erop.

Kijk hier in welke rol jij kan bijdragen

Vacatures
inHoevelaken
Als stagiair marketing & communicatie bij AV werk je nauw samen met iedereen in de organisatie en ben jij de schakel die alle communicatie vlekkeloos laat verlopen.
Bekijk vacature
inAmersfoort
Wil jij meebouwen aan persoonlijk geluk en zakelijk succes bij zowel kandidaten als klanten? Bij AV bieden wij een opleidingsprogramma om als recruitment professional aan de slag te gaan. 
Bekijk vacature
inRegio Amersfoort
Je haalt energie uit de juiste persoon op de juiste werkplek te plaatsen. Je bent ambitieus, gedreven en sociaal aangelegd. Spreekt jou dit aan en breng je ook het onderstaande mee?
Bekijk vacature
inRegio Amersfoort
AV komt graag in contact met talent en daarom staan wij altijd open voor een ambitieuze recruiter die sales organisaties en professionals met elkaar verbindt. En zo doelen voor zichzelf én anderen weet te bereiken. 
Bekijk vacature