Landelijk

Commercieel Directeur

Vervuld

De functie

De Commercieel Directeur binnen UTS is eindverantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de commerciële processen, de activiteiten en realisatie van gestelde (omzet)doelstellingen van haar 10 partners. Als boegbeeld van de organisatie onderhoud je contacten met de belangrijkste klanten en prospects en verbind je marktkansen aan de onderscheidenheid van UTS. Je bent eindverantwoordelijk voor offertes en tenders, je zorgt voor een goede samenwerking met andere afdelingen binnen UTS en bent budgetverantwoordelijk voor marketingacties. Je hebt aandacht voor klanttevredenheid en je richt after sales activiteiten en onderzoeken in. Je bewaakt de grote lijnen, kijkt strategisch vooruit en hebt oog voor interne processen. Jij bepaalt de cultuur binnen het team door inspirerend, positief en actief leiderschap. Door een omgeving te creëren waarin jouw sales team zich betrokken voelt, halen jullie met plezier mooie resultaten. Als Commercieel Directeur rapporteer je aan de Raad van Bestuur, die bestaat uit 2 Directeuren van UTS partners en 1 onafhankelijk voorzitter.
Speerpunten in je functie:

  • Verantwoordelijk voor de commerciële organisatie, waarbij verkoop je primaire taak is;
  • acquisitie grote accounts;
  • marketing- en salesactiviteiten;
  • bezoeken klanten en prospects;
  • bewaken grote lijnen;
  • business development;
  • optimaliseren commerciële processen.

Wij zoeken

Je functioneert op managementniveau en kan elke dag weer genieten om zelf met sales en klanten bezig te zijn. Als manager van de commerciële organisatie ben je in staat om mensen uit te dagen, vertrouwen te geven en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Uiteraard ben je in eerste plaats een commerçant. Klanten en prospects weet je voor je te winnen. Je bouwt aan relaties, hebt een analytische benadering en je weet goed jouw prioriteiten te bepalen. Je bent strategisch, tactisch en operationeel sterk. Je houdt overzicht en je denkt in uitdagingen i.p.v. problemen. Je legt direct en zelfstandig verantwoording af aan de Raad van Bestuur en geeft leiding aan de commerciële organisatie.
Voor deze functie verwachten wij het volgende:

  • Een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur commercieel of facilitair);
  • ca. 3-5 jaar ervaring op managementniveau;
  • aantoonbaar succesvol geweest in een commerciële functie (BtoB);
  • ervaring met acquisitie van grote klanten en aanbestedingen;
  • ervaring binnen logistieke, verhuis- en/of facilitaire dienstverlening is een grote pré;
  • woonachtig in de omgeving Den Haag.

Natuurlijk ben je vooral een inspirerende manager met een scherpe kijk op ontwikkelmogelijkheden, commerciële doelstellingen en de weg naar resultaat.

Werkgebied/ standplaats
Het hoofdkantoor en de standplaats van UTS is gevestigd in Den Haag. Jouw werkgebied is landelijk.

UTS biedt jou

Een verantwoordelijke functie in een ambitieuze organisatie bij een innovatieve speler in een klassieke markt. Je bent zichtbaar en jouw bijdrage wordt gewaardeerd. De lijnen zijn kort en je krijgt voldoende ruimte om deze nieuwe functie vorm te geven.
Hiernaast biedt UTS Nederland:

  • Een goed vast salaris tot ca. € 75k;
  • een bonusregeling, ter indicatie tot € 10k;
  • prima pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 28 vakantiedagen;
  • pensioenregeling, auto, telefoon en laptop van de zaak.

Over UTS Nederland

UTS Nederland is een toonaangevend landelijk netwerk van logistieke dienstverleners die meer doen dan alleen verhuizen. UTS Nederland behartigt de commerciële belangen van de 10 UTS partners. Dit zijn regionale verhuisbedrijven die door middel van UTS Nederland hun krachten hebben gebundeld. UTS Nederlands heeft hiermee de kracht van enerzijds een landelijk dekking met partners die dicht bij de klant staan en anderzijds een landelijke, professionele speler.
De hoofdactiviteiten van UTS richten zich op zakelijke verhuizingen, facility management, project management, ict-services, opslag, logistiek en archiefservices. De werkwijze van UTS is persoonlijk in aanpak, vindingrijk in oplossingen en toegewijd in uitvoering. UTS Nederland is met 5 medewerkers een compact team, maar heeft met haar 10 partners de kracht van honderden medewerkers en een landelijke dekking.

Namens dit team zijn wij op zoek naar een gedreven, vakvolwassen Commercieel Directeur met sterke focus op sales en executie.

Interesse?

Heb je interesse én voldoe je aan de eisen in het profiel? Dan zien wij jouw sollicitatie, voorzien van een up-to-date CV + een gerichte motivatie, graag tegemoet. Solliciteren kan online via de vacature op onze eigen website (onderaan bij de vacature via de grijze button).

Sollicitatieprocedure
Deze sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere gesprekken. Het 1e gesprek zal plaatsvinden bij AV Werving & Selectie in Amersfoort en het 2e en 3e gesprek bij UTS in Den Haag. Het maken van psychologische testen en een referentieonderzoek maken onderdeel uit van deze sollicitatieprocedure. Het is onze intentie om voor 1 maart 2018 deze vacature succesvol te hebben ingevuld. AV Werving & Selectie is een Summum.nu bureau. Deze certificering biedt zekerheid ten aanzien van onze vakbekwaamheid, integriteit en zorgvuldigheid.

Alternatieve functietitels
Deze vacature, met de officiële titel: Commercieel Directeur wordt in het kader van optimale vindbaarheid ook optioneel geplaatst met de volgende titels/ samenstellingen: Commercieel Manager verhuisbedrijf en Commercieel Directeur zakelijke verhuizing.

Directeur
Ad Veldhuizen
Directeur

Deel deze vacature

Open inschrijven