Nederland

Dealer Channel Manager

Vervuld

Ben jij graag strategisch met commercie bezig? Heb je een duidelijke visie op hoe je indirecte saleskanalen en een dealernetwerk ontwikkelt? Werk je graag bij een marktleider waar samenwerken centraal staat? Bekijk dan deze strategische vacature van Dealer Channel Manager bij Kärcher. Je wordt verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de indirecte, dealer saleskanalen. Lees dus snel verder!

Maak het verschil als Dealer Channel Manager bij Kärcher Nederland

Als dealer channel manager ben je verantwoordelijk voor de omzet, winst en groei van de indirecte saleskanalen. Je zorgt voor een heldere sales strategie en uitvoering in samenwerking met de diverse salesteams. Dankzij jouw inzet zien we structurele groei van de professionele reinigingsoplossingen van Kärcher via dealers en eigen Kärcher Centers. Naar aanleiding van de geanalyseerde markt- en concurrentietrends werk jij de strategische visie verder uit. Je creëert een strategische samenwerking en werkt nauw samen met de regionale verkoopteams voor de ontwikkeling van de indirecte kanalen in de regio’s. Verder ben je medeverantwoordelijk voor het prijsbeleid, de dealerprogramma’s, new business, contractbeheer en sluit je aan bij projecten. Tevens werk je veel samen met key accountmanagers, marketing, productmanagement, de eigen Kärcher Centers en het hoofdkantoor in Duitsland, waar de wereldwijde strategie voor dealers en Kärcher Centers in hoofdlijnen wordt bepaald. Je rapporteert rechtstreeks aan de Sales Director Professional voor Nederland.

Kortom, jij bent succesvol in het:
• doorontwikkelen van de strategische visie voor indirecte saleskanalen;
• vinden en ontwikkelen van nieuwe dealers, dealerprogramma’s en Kärcher Centers;
• onderhouden en uitbreiden van het (internationale) netwerk van Kärcher;
• laten groeien van de bestaande business en new business;
• deelnemen aan projecten.

Voor deze vacature neem jij mee:

Je bent klantgericht door de (in)directe verkoopkanalen te ondersteunen bij het implementeren van de strategische plannen. Daarnaast pas je jouw analytische vaardigheden succesvol toe en deel je jouw innovatieve ideeën graag binnen de organisatie. Samen met je collega’s ga je op een coachende en motiverende wijze gefocust te werk en laat je je niet snel afleiden. Je kunt ook goed zelfstandig werken en je bent strategisch en communicatief sterk.

Vink jij deze checklist ook af?
• hbo werk- en denkniveau;
• minimaal 3 jaar ervaring in sales en ervaring met dealers;
• ervaring met ontwikkelen van salesstrategieën en saleskanalen in het bijzonder;
• kennis van het effectief toepassen van een (omni)channel beleid;
• affiniteit met digitalisering en/of technische producten;
• goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Bij voorkeur ook Duits.

Jouw werkgebied

Je wordt verantwoordelijk voor Nederland. Je bent veel onderweg, kan vanuit huis werken en er zijn flexplekken op het hoofdkantoor bij Kärcher in Made waarvan je gebruik kunt maken. Het hoofdkantoor is gelegen langs de A59 en daardoor goed bereikbaar vanuit bijvoorbeeld de richtingen ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Of via de A16 vanuit bijvoorbeeld de richtingen Breda en Rotterdam. Daarnaast is er de mogelijkheid om vanuit de Kärcher Centers te werken.

Als gedreven Dealer Channel Manager kun jij rekenen op:

Een unieke, inspirerende werkomgeving en een functie met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Kärcher investeert bovendien graag in haar medewerkers met individuele ontwikkeling middels trainingen en er zijn diverse doorgroeimogelijkheden. Daarnaast is vitaliteit ook een belangrijk onderwerp voor Kärcher, zij biedt bijvoorbeeld lease a bike en bedrijfsfitness aan. Verder heeft Kärcher een personeelsvereniging en organiseert zij drie keer per jaar een personeelsbijeenkomst.

Op basis van een fulltime dienstverband krijg je daarbovenop:
• marktconform salaris;
• bonusregeling;
• 31,5 vakantiedag;
• pensioenregeling;
• telefoon, laptop en leaseauto;
• vrijwillige deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering;
• onkostenvergoeding;
• personeelskorting op de producten van Kärcher;
• doorgroei- en opleidingsmogelijkheden.

Werken bij Kärcher

Kärcher is marktleider en wereldwijd actief. Met ruim 100 collega’s in Nederland zijn de lijnen kort en is er veel ruimte voor eigen inbreng. Kärcher dankt haar succes aan haar betrokken medewerkers en de innovatieve producten.

Als professioneel familiebedrijf biedt zij mooie carrièremogelijkheden en interessante uitdagingen. Zij zoekt naar betrokken medewerkers die teamwork waarderen en, samen met Kärcher, leveren wat hen speciaal maakt: altijd het beste doen, zonder uitzondering.

Eén klik verwijderd van jouw nieuwe baan

Gaat je hart sneller kloppen van deze vacature en heb je de checklist afgevinkt? Wacht dan niet te lang, want zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Solliciteren doe je simpel en snel via onze solliciteer-button. Vergeet je niet om een up-to-date cv en een gerichte motivatie toe te voegen?

Wil je meer weten? Bekijk de vodcast via YouTube of beluister de podcast via Spotify om een goede indruk te krijgen of neem contact op met Ad Veldhuizen via telefoonnummer 06-24611672 of mail naar ad@av.nl. Misschien spreken we elkaar dan snel!

Directeur
Ad Veldhuizen
Directeur

Deel deze vacature

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen:

Amsterdam
Als accountmanager new business bij Prolivered ben jij de drijvende kracht achter het hele salesproces, met...
Bekijk vacature
Open inschrijven