Zwolle

Accountmanager retail

Vervuld

Accountmanager retail

De duurzame, innovatieve A-speler Wijzonol (Koninklijke Van Wijhe Verf) geeft kleur aan jouw carrière! Als accountmanager retail kun jij hier je volgende loopbaanstap maken. Door verkoopleider Arne word je klaargestoomd voor deze verantwoordelijke strategische sales functie. Vanuit het hoofdkantoor in Zwolle krijg jij de kans je commerciële visie uit te dragen om het marktaandeel in de retailtak verder te vergroten. De vooruitgang start bij jou!

Accountmanager met strategische visie

Als accountmanager speel jij een belangrijke rol als het gaat om strategische keuzes rondom de marktpositionering en het verder vergroten van het aandeel in de retailtak. Samen met de verkoopleider is dit jullie eindverantwoordelijkheid. Je analyseert hoe Wijzonol het in de markt doet en waar commercieel verbetering behaald kan worden. De hiervoor uitbedachte strategie draag je zowel intern als extern naar je relaties uit. De succesvolle koers dat Wijzonol vaart zet je daarom mede voort door het stimuleren van de verkoop bij retailkanalen. Denk hierbij aan bouwmarkten en bekende verfspeciaalzaken. Kortom, jij bent verantwoordelijk voor:
• het bedenken en uitzetten van het commercieel strategische plan (o.a. marktpositionering);
• het coördineren van verkoopacties (adviseren en optimaliseren van het assortiment) op basis van omzet/rendement analyses;
• het stimuleren van de verkoop bij retailkanalen (relatiebeheer, new business).

Voor deze vacature neem jij mee:

Ambitie om Wijzonol én retailklanten naar een hoger level te brengen! Dankzij je ervaring, communicatieve skills en commerciële inzicht heb jij een duidelijke salesvisie. Als geen ander kun jij deze visie vertalen naar een strategisch plan voor de marktpositionering. Jouw consultancy-vaardigheden versterken dit. Ook heb je een nuchtere instelling, sta je stevig in je schoenen en ben je extravert. Dit alles in combinatie met je zelfstandigheid en lef zorgen ervoor dat je graag het initiatief neemt en stappen maakt. Daarnaast neem je het volgende kleurrijke palet aan skills mee:
• minimaal 4 jaar commerciële ervaring in de buitendienst;
• hbo werk- en denkniveau;
• bij voorkeur sales ervaring in de retail.

Jouw werkplek

Jouw nieuwe werkplek bevindt zich in Zwolle vlakbij de A28 en A50. Vanuit Apeldoorn, Amersfoort, Deventer, Lelystad en Meppel ben jij zo op het hoofdkantoor. Hier zal je het grootste gedeelte van je tijd (zo’n 60%) doorbrengen om aan strategische plannen te werken samen met de verkoopleider. Ben je niet op kantoor, dan ben je onderweg naar klanten.

Als strategisch accountmanager kun jij rekenen op:

Een warm bad en persoonlijke aandacht, want bij Wijzonol draait het om de mens. Jouw nieuwe werkgever staat naast ‘samen’ en ‘zinnige innovatie’ voor ‘betrokkenheid’. Wijzonol is ambitieus, maar niet ten koste van alles. Als het nodig is maken ze een omweg voor mens, milieu en maatschappij. Ze zijn gepassioneerd en werken continu aan duurzame oplossingen. Nieuwsgierigheid en ontwikkeling van medewerkers wordt ook ten volle gestimuleerd. Er zijn concrete doorgroeimogelijkheden. Op basis van een fulltime dienstverband krijg je daarbovenop:
• salaris tot €4.400,- euro per maand;
• 8% vakantietoeslag én 8% eindejaarsuitkering;
• 29 vakantiedagen en 11,5 adv-dagen;
• goede pensioenregeling;
• telefoon, laptop, leaseauto;
• toegang tot online leerplatform van Goodhabitz;
• personeelskorting op verf.

Werken bij Wijzonol

Wijzonol draagt al vier generaties dezelfde naam. Door steeds te blijven vernieuwen zal die naam ook in de toekomst blijven bestaan. Wijzonol is onderdeel van Koninklijke Van Wijhe Verf en gevestigd in Zwolle. Als trots en onafhankelijk familiebedrijf met een rijke historie hebben zij zich in de loop van de jaren ontwikkeld van lokale verffabriek tot een nationaal en internationaal succesvolle organisatie op het gebied van verfsystemen en -toepassing. Deze koers wordt bepaald door een enorme passie voor eigenzinnige innovatie en eigentijdse duurzaamheid. Zij zijn één van de weinige in de branche die B Corp gecertificeerd zijn. Bij Koninklijke Van Wijhe Verf zijn de mensen betrokken en zijn de lijnen kort. Met grote merken waaronder Wijzonol, Rebel Paints en Ralston leveren zij via professionele en retailkanalen aan professionele schilders en kwaliteitsbewuste consumenten.

Eén klik verwijderd van jouw nieuwe baan

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature en heb je de checklist afgevinkt? Wacht dan niet te lang, want zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Solliciteren doe je simpel en snel via onze solliciteer-button. Vergeet je niet om een up-to-date cv en een gerichte motivatie toe te voegen? Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Diede Veldhuizen via telefoonnummer 033 2860 150 of mail naar diede@av.nl. Misschien spreken we elkaar dan snel!

Diede Veldhuizen
Recruitment consultant

Deel deze vacature

Open inschrijven