Artikelen Studie Psychologie op de werkvloer behaald

1935
Ilse Schuurman
Anderhalf jaar geleden maakte ik een post over ‘werken of doorleren’. Ongeveer een jaar geleden volgde een post over dat ik gestart was met een hbo programma: Psychologie op de werkvloer. Nu sluit ik het rijtje af met dat ik mijn certificaten heb behaald!

Het afgelopen jaar heb ik deze deeltijd studie naast een fulltime werkweek gevolgd, dit was best pittig kan ik eerlijk zeggen!

In dit programma heb verschillende modules gevolgd. In de module Gezondheidspsychologie heb ik onderzoek gedaan naar het onderscheid tussen gezond en ongezond gedrag en de oorzaken en gevolgen hiervan voor de werknemer en de organisatie. In de module Motiverende gespreksvoering heb ik geleerd hoe ik door middel van gesprekstechnieken mensen kan gaan stimuleren hun houding en gedrag te beïnvloeden. Voor de module Organisatiepsychologie heb ik onderzoek gedaan naar de werkdruk & werkbeleving binnen AV en de module heeft mij inzicht gegeven in het functioneren van organisaties en de mensen die er werken in het algemeen.

Ik heb het afgelopen jaar kennis gemaakt met het beroep van arbeidspsycholoog. Een arbeidspsycholoog kan daar waar het om mensen gaat een bijdrage leveren, bijvoorbeeld door het adviseren, begeleiden en coachen van mensen en organisaties. Iets waar ik me nog verder in wil ontwikkelen en wat ik in de toekomst in ga zetten voor AV!

Recente artikelen

Vaak kijken we naar trends en ontwikkelingen in de markt, maar mij lijkt het leuk om eens wat verder vooruit te ...
Kamphorst
Wij zijn trots om te delen dat wij al sinds 2015 met succes werven voor Bandall ! Dat jaar kregen wij de uitda...
Kamphorst
Als iemand die altijd een beetje chaotisch was en vaak dingen vergat, was ik enorm nieuwsgierig naar de podcasta...
Kamphorst