Artikelen Vitaliteit en werkgeluk

1877
Dennis Molewijk

Vitaliteit en werkgeluk

De afgelopen periode ben ik wederom bevestigd in het feit dat vitaliteit werkgeluk kan bevorderen. Ik heb zelf gemerkt dat doordat je fit bent, je uitdagingen in het werk met veel energie kunt oppakken. Daarnaast zijn factoren als zingeving, voldoening en werkplezier heel belangrijk om optimale resultaten neer te zetten. Dit is goed voor de collega’s, de organisatie en uiteindelijk voor de klant.

Het zijn ook hele persoonlijke factoren en ze worden door iedereen anders ingevuld. Zelf merk ik dat ik graag in een team werk, zinvol werk wil doen en ook een mooie prestatie wil neerzetten. Daarnaast sport ik vier keer in de week om mijn zinnen te verzetten en met voldoende energie iedere dag klaar te staan voor collega’s, kandidaten en klanten.

Dit persoonlijke maakt het dan ook uitdagend om voor iedereen optimaal werkgeluk te realiseren. Door mijn ervaring binnen recruitment, en ook als verantwoordelijke voor teams, heb ik gemerkt dat het goed is als dit binnen iedere organisatie een vast onderwerp is in bilaterale gesprekken (evaluaties, voortgangs- en functioneringsgesprekken). Vraag maar eens aan je collega’s wat ze willen bereiken, waar ze enthousiast van worden in het werk en welke ideeën ze hebben om het werk nog leuker te maken.

In de war-on-talent is het ook heel belangrijk om hierin onderscheidend te zijn. Er zijn werkgevers die een regeling hebben om medewerkers met korting te laten sporten, maar je kunt ook denken aan wandelen, hardlopen, fietsen of iets dergelijks.

Binnen AV hebben we dit ook weer opgepakt. Iedere twee weken gaan we aan de slag met een bootcamp training. Hartstikke leuk om als team weer dichter bij elkaar te komen, en het draagt bovendien bij aan werkgeluk en vitaliteit.

Ik ben er van overtuigd dat mensen en teams beter presteren als men samen met veel lol werkt aan een vitale werkplek waarin werkgeluk als onderdeel van de missie bovenaan staat. Mochten jullie hierover van gedachten willen wisselen kom ik graag in contact. Ik wens iedereen veel werkgeluk toe!