Artikelen Investeer jij in een goede profielfoto?

1273
Fleur de Graaf
Investeer jij in een goede profielfoto?

Verschillende bronnen benadrukken hoe belangrijk dit is. Zo raadt Business Insider aan een professionele profielfoto te gebruiken die past bij de gewenste baan of sector. En zo blijkt uit een studie van LinkedIn dat een profiel met een foto 21 keer vaker bekeken dan een profiel zonder foto. Ook komt uit een onderzoek van University of Lausanne naar voren dat profielfoto's met een neutrale gezichtsuitdrukking als meer betrouwbaar worden beschouwd dan foto's met een te uitbundige gezichtsuitdrukking. Genoeg informatie om mee aan de slag te gaan!

Op LinkedIn zien we nog regelmatig profielen voorbij komen waarbij geen foto is geplaatst, of een foto die niet past bij de functie en toe is aan vernieuwing en verbetering. Een goede profielfoto is een krachtig hulpmiddel om jezelf op een positieve manier te presenteren en een stukje van je persoonlijkheid en professionaliteit over te brengen aan andere.

Er zitten dus meerdere voordelen aan het hebben van een goede profielfoto. We zetten er een paar voor je op een rijtje:
 
- Een professionele uitstraling: het laat zien dat je serieus bent over je carrière en dat je investeert in je online aanwezigheid.
- Verhoogde zichtbaarheid: een goede profielfoto maakt je zichtbaarder dit verhoogt de kans dat mensen je profiel bekijken en contact opnemen.
 - Verbetering van de eerste indruk: een professionele profielfoto is een snelle en effectieve manier om een eerste indruk te maken.
 - Meer vertrouwen bij potentiële werkgevers en zakenpartners: het laat zien dat je er serieus mee bezig bent om je carrière vooruit te helpen. 
- Versterking van je personal branding: het is een onmisbare tool voor het opbouwen van je personal branding. Het helpt je te onderscheiden en versterkt je online aanwezigheid.
 
Er komen superveel voordelen kijken bij het hebben van een professionele profielfoto, goed om dus kritisch naar je eigen profielfoto te kijken en deze zo nodig te veranderen.

Op donderdag 9 maart is AV weer aanwezig bij het jaarlijkse SMA - Sales Management Association Sales Event 2023 met een professioneel ingerichte pop-up fotostudio. Door onze fotograaf kunnen bezoekers kosteloos een perfecte profielfoto laten maken. Zien we je daar?

Recente artikelen

Wanneer heb jij een succesvolle werkweek gehad? Het klinkt cliché, maar zodra ik voor een opdrachtgever een ...
Kamphorst
Ferdinand van der Linden  gaat beginnen met zijn nieuwe functie als Salesmanager bij A. de Jong! Ferdin...
Kamphorst
De toekomst van HR: het revolutionaire belang van soft skills In een wereld die gedreven wordt door techn...
Kamphorst