Artikelen Assessment trend

2044
Diede Veldhuizen
De internationale markt voor assessments gaat de komende 10 jaar bijna verdrievoudigen verwachten vele onderzoekers. Er is namelijk behoefte aan efficiëntie en transparantie in het wervingsproces. Steeds meer kandidaten willen weten op welke gronden een bepaalde beslissing plaatsvindt.

AV maakt al jaren gebruik van assessments in het werving en selectie traject via onze partner hrmforce. De inzet hiervan maakt wervingsmethodes effectiever en helpt ons, en daarmee toekomstige werkgevers, bij de beoordeling van vaardigheden en bewustzijn van de gebieden die nog ontwikkeling behoeven. Daarbij gaat het overigens lang niet altijd om het beoordelen van vaardigheden van kandidaten, maar bijvoorbeeld ook vaak om het vaststellen van een cultural fit. Met een reden, want volgens onderzoek heeft 73% van de professionals ooit een baan verlaten vanwege een slechte match met de bedrijfscultuur. 

Benieuwd hoe AV jullie organisatie ook in deze assessment trend kan voorzien? Neem contact op met mij of lees hier meer informatie over de verschillende assessments die in te zetten zijn: https://www.av.nl/onze-diensten/assessments