MVO Bliksemstage bij AV

454
D. Veldhuizen

De leerlingen van het Trivium college gaven ons een 10! Donderdag 11 juli kwamen zij een Bliksemstage bij ons lopen. Dit werd georganiseerd vanuit JINC. Zij strijden voor een Nederland waar de postcode geen voorspeller meer is van succes op de arbeidsmarkt. Een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt en waarin íeder kind kansen krijgt.

Als je niet weet wat er te koop is, kan je ook niet kiezen. Klinkt logisch, maar voor veel jongeren gaat die wijsheid niet op. Ze moeten namelijk wél kiezen. Ook als ze geen idee hebben wat ze kunnen en willen doen. Vooral voor jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand is dat zwaar. Over het algemeen hebben zij minder rolmodellen in hun omgeving, en hun leefwereld is meestal kleiner. En wie zelden zijn wijk uitkomt, wéét niet wat voor enorm scala aan beroepen er bestaat. 

Samen met JINC bestreed AV dit aan de hand van de Bliksemstage. De leerlingen maakten kennis met ons én de werving & selectie branche. Zo hebben we met elkaar gekeken naar een cv, een sollicitatiebrief en kregen ze een beeld van wat ons beroep inhoudt en verbreedt het hun horizon. Daardoor groeien ze op persoonlijk vlak. 

Ashley en Diede hebben er van genoten om deze werknemers van de toekomst te enthousiasmeren over AV en de werving en selectie branche. 
 

Recente artikelen

Op 23 januari 2020 ging de traditionele Nieuwjaars-inspiratiebijeenkomst van start in de “inspiratieschuur...
Y. Morren
Een mismatch, menig leidinggevende heeft er weleens mee te maken gehad. Iemand aannemen die niet het rendement ...
Y. Morren
De best presterende verkopers worden in veel gevallen getypeerd als een challenger. Daarom organiseert AV de Ma...
Ad Veldhuizen