Artikelen Blog Nieuws Bliksemstage bij AV

318
D. Veldhuizen

De leerlingen van het Trivium college gaven ons een 10! Donderdag 11 juli kwamen zij een Bliksemstage bij ons lopen. Dit werd georganiseerd vanuit JINC. Zij strijden voor een Nederland waar de postcode geen voorspeller meer is van succes op de arbeidsmarkt. Een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt en waarin íeder kind kansen krijgt.

Als je niet weet wat er te koop is, kan je ook niet kiezen. Klinkt logisch, maar voor veel jongeren gaat die wijsheid niet op. Ze moeten namelijk wél kiezen. Ook als ze geen idee hebben wat ze kunnen en willen doen. Vooral voor jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand is dat zwaar. Over het algemeen hebben zij minder rolmodellen in hun omgeving, en hun leefwereld is meestal kleiner. En wie zelden zijn wijk uitkomt, wéét niet wat voor enorm scala aan beroepen er bestaat. 

Samen met JINC bestreed AV dit aan de hand van de Bliksemstage. De leerlingen maakten kennis met ons én de werving & selectie branche. Zo hebben we met elkaar gekeken naar een cv, een sollicitatiebrief en kregen ze een beeld van wat ons beroep inhoudt en verbreedt het hun horizon. Daardoor groeien ze op persoonlijk vlak. 

Ashley en Diede hebben er van genoten om deze werknemers van de toekomst te enthousiasmeren over AV en de werving en selectie branche. 
 

Recente artikelen

Werkplezier is ook: dingen doen waar je trots op bent. Meestal betekent dit dat je een waardevolle bijdrage leve...
Y. Morren
We kennen het medium al veel langer. Maar nu zou het dan toch ineens kunnen gebeuren: de doorbraak van podcast. ...
Y. Morren
Succesverhalen verdienen de aandacht. Een van de successen die wij (mee)vierden was van een kandidaat die nu onz...
Y. Morren