Artikelen Inspiratiebijeenkomst 2020

1589
Kris de Wagenaar

      

Op 23 januari 2020 ging de traditionele Nieuwjaars-inspiratiebijeenkomst van start in de “inspiratieschuur” van onze nieuwe locatie in Hoevelaken. Ad opende de bijeenkomst met een korte speech. Hij blikte terug op 2019; een mooi jaar waarin we onze rebranding ontwikkelde. Hiervoor is de belangrijkste boodschap dat we meer zijn dan een recruitmentbureau en ook inzetbaar zijn voor executive search, assessments en development voor individuen, teams en organisaties. Ook sprak Ad in de speech over ambities voor AV in 2020, “verdere groei en vergroten van impact”, “engagement houden met de kandidaten” en “nog meer betrokkenheid tonen bij klanten” waren hier enkele van. En natuurlijk is het 20-jarige jubileum iets om niet te vergeten. 

Op het programma stonden twee verschillende workshops. Waaronder een van Sandra Adank over systematisch kijken naar (effectiviteit van) teams. Alle deelnemers werden gevraagd een ‘sociogram’ te maken. Zo schetste ieder hun positie in het team en voegde hier de sociale verbindingen aan toe. Door het onderling toelichten van de sociogram kwamen er persoonlijke gesprekken en interessante ervaringen uit voort. 

Jeroen van FranklinCovey vertelde ons in de andere workshop meer over ‘The 7 Habits of Highly Effective People’. We reisden mee in de tijdmachine waarbij we in groepjes kritische vragen moesten beantwoorden als “Waar sta je nu?”, “Waar stond je vijf jaar geleden?” en “Waar wil je over vijf jaar staan?”. We schreven een kaart aan onszelf met daarop de doelen die we over vijf jaar willen bereiken met drie belangrijke punten:
Stopper: Waar moet ik mee stoppen om deze punten te bereiken?
Starter: Waar moet ik nu mee beginnen om erin te slagen de doelen te halen?
Stayer: Wat moet ik blijven doen om de doelen te behalen? 

Beide workshops vulden elkaar goed aan. Naast dat iedereen elkaar beter heeft leren kennen, is er ook genoeg nieuwe inspiratie opgedaan voor de komende tijd! Na afloop werden verschillende ervaringen met elkaar uitgewisseld. Dit alles onder het genot van een culinaire versnapering en een wijnproeverij van de Wijnboerderij in Soest -waarvan iedereen met een mooie fles naar huis ging. Op naar de volgende bijeenkomst voor het 20-jarige jubileum!