Podcast luistertip To-do lijsten

0
Achraf Mokhtari
Als iemand die altijd een beetje chaotisch was en vaak dingen vergat, was ik enorm nieuwsgierig naar de podcastaflevering van De Wereld van Sofie over de kracht van to-do lijsten.

Voordat ik met to-do lijsten begon, had ik constant het gevoel dat ik iets vergat. Het gevolg? Een hoofd vol ruis. In recruitment moet je vaak snel schakelen tussen verschillende taken. Dit kan uitdagend zijn als je alles zelf probeert te onthouden. Sinds ik echter een to-do list gebruik, is mijn werkende leven enorm verbeterd. Ik vergeet geen taken meer, en het belangrijkste: ik heb veel meer rust in mijn hoofd. Ik gebruik het nu zelfs buiten werk!

In de podcast legt Rick Pastoor, auteur van het boek ''Het geheim van slim werken'', prachtig uit hoe onze hersenen ons constant prikkelen om zaken niet te vergeten, wat vaak leidt tot een overvol brein. Door simpelweg alles op een lijst te zetten, geef je je hersenen de ruimte om te ontspannen. Je weet immers dat je niets zult vergeten, omdat het op je lijst staat.

Het resultaat? Meer focus, minder onrust en een gevoel van controle over je dag. Ik kan het iedereen aanraden die soms overweldigd wordt door alles wat er moet gebeuren. Luister zelf naar deze inspirerende aflevering en ontdek hoe je meer orde en kalmte in je dagelijks leven kunt brengen!

Luister hier de podcast.

Recente artikelen

Vaak kijken we naar trends en ontwikkelingen in de markt, maar mij lijkt het leuk om eens wat verder vooruit te ...
Kamphorst
Wij zijn trots om te delen dat wij al sinds 2015 met succes werven voor Bandall ! Dat jaar kregen wij de uitda...
Kamphorst
Als iemand die altijd een beetje chaotisch was en vaak dingen vergat, was ik enorm nieuwsgierig naar de podcasta...
Kamphorst