AV nieuws Sollicitatietraining voor het Amsfort college

2425
Ad Veldhuizen
Woensdag ben ik (Ad Veldhuizen) op bezoek geweest bij het Amsfort college om namens JINC een sollicitatietraining te geven aan jongeren uit 3 vmbo.

Het is goed om te zien hoe de middelbare school de leerlingen al vroeg kennis laat maken met het proces van solliciteren. Ieder kind heeft talent, alleen niet ieder kind heeft een gelijke kans. Daarom is goede training en contact met rolmodellen zo belangrijk.

We zijn begonnen met de basis van een goed sollicitatiegesprek, waarbij je authentiek bent en tegelijkertijd correct en overtuigend. Samen met de leerlingen hebben we gesprekken geoefend en heb ik de leerlingen mee laten kijken hoe zo’n gesprek in zijn werking gaat.

Super om te zien hoe gemotiveerd en leergierig de leerlingen zich opstelden. Alle vertrouwen dat zij goed voor de dag komen tijdens het sollicitatiegesprek. Want om tot grote hoogte te stijgen moet je op de juiste plek belanden. Volle focus op het talent en wat al goed helpt jongeren de beste versie van zichzelf te zijn. En die is heel mooi en waardevol voor ons allemaal.

Ik dank de jongeren voor de energie die ik van ze hebben mogen ontvangen. Want energie, dat hebben ze ;)

Over JINC en wat ons bij AV hierin drijft: Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en minder rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin íeder kind kansen krijgt.

Recente artikelen

In deze rubriek komen AV'ers aan het woord om over hun werk bij AV te vertellen, dit keer Roosmarijn Wichma...
Kamphorst
Inge van der Loos  is gestart als verkoopadviseur bij Morgana Doetinchem!
Haar
Na het grote succes van het vorige webinar 'Het vinden en verleiden van de beste kandidaten', en de vraag van ...
Kamphorst