Artikelen Het ervaren van werkgeluk

1659
Liset Bloem
Het kan zijn dat je nadenkt over je werk en de balans met je privéleven. Haal jij nog voldoening uit je werk of is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Ervaar je nog werkgeluk? 

Werkgeluk is geen loze kreet. Plezier in je werk; doen waar je goed in bent en dus werkgeluk ervaren, is een belangrijk onderdeel in het leven van de hedendaagse mens. Het geeft energie, maakt blij en heeft ook invloed op de andere levensgebieden. Heb je plezier in je werk, maar voel je dat die afneemt? Dan kan je voornemen zijn om dat eens te onderzoeken, in het kader van je werkgeluk behouden. 

Uit het PERMA-model (ontwikkeld door Martin Seligman) blijkt dat er vijf elementen zijn die van grote invloed zijn op werkgeluk.  
 
Positive emotions -> tevredenheid, plezier, hoop en nieuwsgierigheid; 
Engagement -> verbonden zijn met werk of een taak (flow); 
Relationships -> bijvoorbeeld fijne collega’s/ goede contacten met klanten; 
Meaning -> het gevoel dat je werk een duidelijk doel dient; 
Accomplishments -> de mogelijkheid- en vrijheid hebben om het beste van jezelf te laten zien en steeds beter te worden. 
 
Ervaar jij deze elementen in je huidige werk?  
 
Is het antwoord op deze vraag een ja dan is dit ontzettend waardevol en daarnaast belangrijk om dit vast te houden! Kom je tot een andere conclusie en is jouw voornemen in 2023 om te switchen van baan? Dan ben je bij AV aan het juiste adres. Neem eens een kijkje bij de vacatures op onze website of neem contact op met onze collega’s via het telefoonnummer 033-2860150.