AV nieuws Inspiratie event 2021

2312
Ilse Schuurman

Op dinsdag 26 januari 2021 ging de traditionele Nieuwjaars-inspiratiebijeenkomst van start. Dit keer niet in de ‘inspiratieschuur’, maar helemaal ingericht via Zoom. Ondanks corona pakten we uit met onze jaarlijkse Nieuwjaars inspiratie event en dat deden we dit jaar met Paul Smit!

Ad trapte deze bijeenkomst af door stil te staan bij het jaar 2020. Hét jaar waarin AV in januari 20 jaar bestond! Maar ook het jaar waar COVID-19 onze nieuwe realiteit is geworden. Ook wij bij AV hebben hierdoor even met de handen in het haar gezeten. De opdrachten die liepen zetten de klanten op on hold en nieuwe opdrachten werden een tijdje niet opgestart. Wat wij als eerste hebben gedaan was aandacht besteden aan onze bestaande klanten. We wilden graag een blik vooruit bieden en hebben Webinars gegeven en zo meer dan 600 mensen kunnen inspireren. De belangrijkste boodschap is dat we meer zijn dan een recruitmentbureau en inzetbaar zijn voor de full service werving & selectie, executive search, assessments, development en advies. En uiteraard ook met onze nieuwe dienstverlening: recruitment services!

We stonden ook stil bij alle bijzondere samenwerkingen die we gehad hebben in het afgelopen jaar. Kijk op onze website: https://www.av.nl/blogs/1/category/223/succesverhalen voor succesverhalen hierover! 

Hierna nam Paul Smit het stokje over! In een humoristische en energieke presentatie heeft Paul ons meegenomen in aspecten van menselijk gedrag en de werking van ons brein. Hij heeft ons afbeeldingen laten zien waarvan ons oog iets waarneemt, maar dat door de hersenen anders geïnterpreteerd wordt (gezichtsbedrog of een optische illusie). We hebben een aantal voorbeelden gezien die ons leerde hoe snel ons brein werkt en eigenlijk conclusies trekt. Aannamen gaan binnen 1 seconde, grappig om te zien dat onze aannames vaak dus helemaal niet kloppen! 

Daar waar verandermanagement in zo’n 70% van de gevallen mislukt, zien we in de Corona crisis dat het gedrag van de meeste mensen ineens wél verandert. Dit heeft alles met passie en urgentie te maken. En om af te sluiten hebben we geleerd welke 4 soorten personen er zijn (personen met meer: testosteron, oestrogeen, dopamine of serotonine) en waarom het zo belangrijk is om alle verschillende persoonlijkheden in je team te hebben!

Na de sessie van Paul hebben wij in verschillende groepjes nagepraat. We hebben genoeg inspiratie opgedaan voor de komende tijd! En kunnen delen wat ons geïnspireerd heeft en hoe we dit kunnen toepassen. Wij hopen jullie volgend jaar weer te mogen ontvangen in onze ‘inspiratieschuur’! 

Zie hier een kleine greep uit ons geslaagde event. Benieuwd naar de volledige opname? Vraag dan hier de volledige opname aan.