Artikelen Het belang van werkbezoeken

0
Remco de Waal Zamora
In de wereld van werving en selectie is het opbouwen van betekenisvolle relaties met de opdrachtgever cruciaal voor het behalen van optimale resultaten. Voor het in kaart brengen van het gewenste functieprofiel zijn intakegesprekken op locatie ontzettend belangrijk. Deze bezoeken bieden de mogelijkheid om de cultuur en waarden van de organisatie te zien, terwijl je vertrouwen en een goede verstandhouding opbouwt. Door het potentieel van relatiebezoeken optimaal te benutten, kunnen wij als AV een blijvende indruk achterlaten en hun kansen vergroten om toptalent aan zich te binden.
 
Ik heb veel geleerd van mijn afspraken op locatie samen met mijn collega Lisanne Bronkhorst. Het heeft mij een beter beeld gegeven naar de zoekprofielen en meer werkplezier geleverd. Het is namelijk ook lekker om je omgeving te veranderen en te praten met professionals in verschillende branches. Toen ik bij AV kwam werken wist ik nog niet hoe divers de arbeidsmarkt is en de hoeveelheid verschillende vacatures. In de korte tijd dat ik aan het werk ben als recruiter ben ik in aanraking gekomen met leuke en interessante organisaties maar vooral ook hard werkende professionals met veel passie voor hun werk. In contact zijn met mensen, zowel kandidaat als klant, en netwerken opbouwen zijn mooie onderdelen die komen kijken bij het recruitment vakgebied. 
 
Op de foto zie je mij en mijn collega Lisanne bij Van Braak Accountants, een opdrachtgever van ons en wij van hen. Dit was voor mij mijn eerste werkbezoek op locatie.

Recente artikelen

Wanneer heb jij een succesvolle werkweek gehad? Het klinkt cliché, maar zodra ik voor een opdrachtgever een ...
Kamphorst
Ferdinand van der Linden  gaat beginnen met zijn nieuwe functie als Salesmanager bij A. de Jong! Ferdin...
Kamphorst
De toekomst van HR: het revolutionaire belang van soft skills In een wereld die gedreven wordt door techn...
Kamphorst