Artikelen Assessments

2983
Diede Veldhuizen
Nu de arbeidsmarkt krapper is dan ooit en het aantal vacatures op recordhoogte staat, is het steeds belangrijker om als werkgever er voor open te staan om anders naar talenten te kijken. Dit betekent loslaten van alleen iemands cv / werkervaring en focussen of iemand écht geschikt is voor de vacature.

Jarenlang onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat werkervaring niet de enige goede voorspeller is van werksucces. Door op een andere manier naar je kandidaat te kijken vergroot je het aantal potentiële kandidaten exponentieel. Ook AV is er van overtuigd dat je moet kijken naar talent en motivatie, niet alleen naar het cv. De assessments die wij standaard bij elk werving & selectie traject inzetten leggen iemands werkvoorkeursgedrag bloot en hoe de toekomstige rol hierbij past. De test geeft weer hoe iemand in elkaar zit en hoe diegene talenten ontwikkelt. Het zorgt voor diepgang in gesprekken waardoor we goed de link kunnen leggen naar de rol of functie. Tevens kunnen wij op basis van iemands profiel advies geven over hoe zijn of haar toekomstige werkgever kan omgaan met bijvoorbeeld een succesvolle onboarding. 

Mensen die geen ervaring hebben in een bepaald vakgebied, maar wel de juiste motivatie, kun je op deze manier duurzaam matchen aan wat hun droomberoep is!