Artikelen Tips voor een goede profielfoto

7151
Florian ter Haar

Is jouw profielfoto representatief en actueel?
 

Op LinkedIn zien we nog regelmatig profielen voorbij komen waarbij geen (goede) foto is geplaatst. Als je wil netwerken of solliciteren op bijvoorbeeld LinkedIn dan is dit erg onverstandig. Als je gaat solliciteren of netwerken wil de ander zien met wie hij/zij te maken heeft. Een profiel met een duidelijke, goede foto nodigt mensen eerder uit dan een profiel zonder foto.
 
Passport Photos Online heeft onderzoek verricht onder 200 HR-professionals, bedrijfseigenaren en managers om antwoord te geven op de vraag hoe belangrijk een goede en professionele profielfoto is. Maar liefst 96% van de ondervraagden is van mening dat een professionele profielfoto op LinkedIn vertrouwen wekt. 80% vindt dat een profielfoto van een kandidaat hen helpt om de persoon beter te leren kennen. 70% van de ondervraagden geeft toe dat ze een kandidaat hebben afgewezen vanwege hun profielfoto op het platform. Uit een artikel van The Guardian blijkt dat mensen binnen 1/10de van een seconde een eerste indruk vormen op basis van een profielfoto.
 
Vanuit onze expertise geven we jou graag enkele tips waar je op moet letten bij het maken van een goede profielfoto. Wees gerust, tegenwoordig is de camera van je telefoon een prima instrument om foto’s van hoge kwaliteit mee te maken.
·   Zorg voor een rustige achtergrond en een neutrale kleur, zoals een witte muur. Anders kun je eventueel een wit doek of een wit laken gebruiken.
·   Zorg voor een goede belichting.
·   In de regel is een foto genomen vanuit een rechte positie niet de beste positie. Het best kun je een beetje wegdraaien van de camera. Een selfie wordt niet als professioneel gezien.
·   Crop verstandig: blijf altijd met je gezicht en lichaam in het midden van de foto gecentreerd.
·   Kleed je zoals mensen in jouw branche zich kleden, dan ben je eenvoudiger voor te stellen in jouw droombaan.

Aankomende woensdag 25 mei is AV aanwezig bij het jaarlijkse SMA - Sales Management Association Sales Event met een professioneel ingerichte pop-up fotostudio. Door onze fotograaf kunnen bezoekers kosteloos een perfecte profielfoto laten maken. Zien we je daar?