Vodcasts Impact maken met de vacature podcast!

2836
Ad Veldhuizen
Wekelijks kom ik bij prachtige organisaties die behoefte hebben aan meer kandidaten voor hun vacatures. Vaak zie ik de mensen daar stralen van werkgeluk. Ze vertellen over de kansen die hun werkgever hen biedt en het werkgeluk dat zij ervaren. Vervolgens vertellen ze vaak vol trots over wat zij als organisatie betekenen voor hun klanten en hoe ze waarde toevoegen. Daarna komt vaak de teleurstelling en verbazing; waarom krijgen we niet veel meer sollicitanten en is het zo lastig om vacatures vlot en goed in te vullen? Wij zijn toch een prachtig bedrijf en ik gun iedereen het werkgeluk hier!

Het probleem zit vaak in de profilering van de vacature. In een vacaturetekst komt het verhaal achter het bedrijf en de vacature vaak onvoldoende uit de verf. Hoe mooi zou het zijn als het authentieke verhaal beter overgebracht wordt? En dat iedereen, voor wie dat relevant is, die boodschap ook ontvangt? We hebben daarvoor bij AV een oplossing; de vacature podcast!

Met de AV vacature podcast krijgen potentiële kandidaten het verhaal achter de vacature te zien én horen. Ze krijgen een kijkje in de keuken van het bedrijf, waardoor ze een veel beter beeld krijgen van de carrièrekans die er is. En dat levert meer, en vooral ook betere, kandidaten op. Inmiddels hebben we de eerste podcast gemaakt, of eigenlijk is het een vodcast, want de podcast wordt ondersteund met videomateriaal. De eerste vodcast was al direct een groot succes. Kandidaten vonden het onderscheidend en krijgen informatie die normaal niet in een vacaturetekst staat. En voor de opdrachtgever was het niet alleen mooie reclame, maar ook heel effectief. De vacature van Salesmanager bij Vormenfabriek is inmiddels namelijk succesvol vervuld dankzij de vodcast.

Meer weten?
Volg ons via LinkedIn voor alle vodcasts of abonneer je op ons YouTube of Spotify kanaal. Wil je een podcast/vodcast voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op!

Recente artikelen

In samenwerking met  Stéphanie Haarsma  en  Normec Group  is Nick van Hezel met succes bemi...
Haar