Succesverhalen Het succesverhaal van Danny, directeur bij Electrobot

1615
Roosmarijn Wichmann
Succesverhalen verdienen de aandacht. Een van de successen die wij (mee)vierden was van een kandidaat die nu onze klant is geworden. In 2010 werd hij door ons bemiddeld om de internationale kansen die Electrobot zag te gaan verzilveren. Dat deed hij zo goed dat hij inmiddels meerdere stappen in de organisatie heeft gezet en sinds 2018 zelfs tot directeur/eigenaar van Electrobot is gepromoveerd. 

Wij vonden in Danny Smit 'the right man for the job". Dit deden wij door behalve kennis en kunde vooral karakter en klimaat met elkaar te verbinden. Danny sprak als net afgestudeerde Business Engineer zowel de Duitse als commerciële taal niet volledig. maar de match was er zeker. Hij kon aan de slag als Junior Business Developer. Leads werden gegenereerd en websites gebouwd, zo rolde Danny ook in de rol van systeemontwikkelaar. Samen met een collega implementeerde hij een volledig nieuw ERP systeem in 2014. Vervolgens vloog Danny naar de Verenigde Staten om daar samen met de toenmalig directeur de Amerikaanse verkoopactiviteiten op te richten. Hij bleef zich ontwikkelen en kreeg uiteindelijk de kans om de organisatie over te nemen. Ondanks een andere kandidaat in de race, werd hij degene die Electrobot mocht overnemen. Zijn karakter en sterke assessmentuitslagen waren doorslaggevend. 

Voordat in 2016 formeel bekend werd gemaakt dat Danny directeur zou worden, heeft hij alles op alles gezet om zich nog verder te ontwikkelen. Zowel door de parttime Master Bedrijfskunde aan de RSM te volgen, als door het bedrijf inhoudelijk door de organisatie op een andere manier te leren kennen en zo een vernieuwingsslag te maken. In de beginfase hield hij continu de vraag "doe ik wel het juiste?" in zijn achterhoofd. Door het vele sparren met de vorige directeur Ruud werd hem duidelijk waar het echt om draait, het bestaansrecht van Electrobot. Ook het luisteren naar andere succesverhalen hielp Danny in het bepalen van de juiste koers voor de organisatie. Dit hielp niet alleen mee aan het versterken van hun relaties en resultaten, maar bracht Electrobot ook verder in de toekomst. 

We werken nog heel graag samen met Danny. Hij geeft aan over AV: "De aanpak van AV leidt tot de juiste mensen bij de juiste organisatie. Wij als Electrobot hebben een beeld wat de nieuwe collega gaat doen en wat diegene moet opleveren. AV weet dit precies te vertalen naar het juiste profiel". Kortom, het succesverhaal van Danny is een typisch voorbeeld van een match op persoonlijk geluk en zakelijk succes. Iets waar AV met trots aan mee heeft kunnen bouwen.
 

Recente artikelen

In het interview met Qbies verteld Ad Veldhuizen hoe de rol van sales aan het veranderen is. En welke belan...
Y. Morren
In de SMA Online Talk stond Ad Veldhuizen centraal. Hij ging in gesprek over o.a. het MACR-m...
Y. Morren