AV nieuws Samen ontwikkelen: teambuilding en kennisdeling!

1114
Dennis Molewijk
Samen ontwikkelen: teambuilding en kennisdeling!

Persoonlijk vind ik dat er in het leven altijd iets valt te leren. Voorwaarde hiervoor is dat je open staat voor de buitenwereld en wat mensen je kunnen brengen. Het is niet altijd gemakkelijk. Soms brengen mensen de boodschap verpakt als kritiek. Soms brengen ze de boodschap gekoppeld aan een emotie. Soms wordt de boodschap verpakt als hulp of advies.
Wil je jezelf blijven ontwikkelen dan moet je openstaan voor al deze soorten van communicatie. Vaak zegt hetgeen dat je hoort van de ander ook iets over degene die de boodschap uitzend in het kader van gevoel, meningen, normen en waarden en verwachtingen. In die zin is het ook iets gemeenschappelijks. En dit is nu net ook de definitie van communicatie. Het gemeenschappelijk maken van…..ideeën, gevoel, emotie, informatie etc.

Afgelopen dinsdag hebben we onze terugkerende soulsessie weer gehad en als team AV energie gestoken in onze ontwikkeling met als onderwerp: Communicatie.
We hebben door Eiline Splinter meer inzichten gekregen in de manieren van communiceren. Aan de hand van theorie en een aantal praktijkoefeningen hebben we inzicht gekregen in hoe belangrijk het is om goed te luisteren, goed door te vragen en ook ervoor te zorgen dat je de ander écht goed begrijpt op gevoelsniveau. We hebben ook geleerd dat er niet altijd uitgesproken wordt wat men echt bedoeld. Tevens hebben we geleerd hoe je de vrije ruimte in gesprekken kunt vergroten en daardoor meer van de ander te zien krijgt. In ons werk als recruiter en consultant is het essentieel dat we hier heel bewust mee omgaan.

We hebben dit alles geleerd in een fantastische setting en we hebben de middag besloten met een heerlijk diner. Het was heel mooi om te merken dat gedurende het diner iedereen ook nog verder sprak over de bijeenkomst en de inhoud ervan. Mooi om te merken is ook dat we mensen met verschillende ervaringen en ervaringsjaren door deze middag verder aan elkaar hebben verbonden door iets gemeenschappelijks te doen.
Ik kijk met een goed gevoel terug op deze soulsessie en kijk uit naar het volgende moment waarin we weer samenkomen met de AV´ers om een ander onderwerp met elkaar te bespreken en op die manier weer meer samen te doen naast de werkzaamheden van alle dag.

Recente artikelen

Sinds maart 2023 loop ik stage bij  AV . Een moeilijke periode in 2022, vanwege gezondheidsproblemen in fam...
Kamphorst
Joël zal als accountmanager bijdragen aan het verder uitbouwen van het klantportfolio. Binnen deze rol zal hij ...
Kamphorst
Niet 1, 2, maar 3 toptalenten geplaatst bij onze gewaardeerde opdrachtgever, ChainPoint ! Oorspronkelijk beg...
Kamphorst