Webinars Geslaagd webinar 'Met 5x meer kans je vacatures vervullen'

2349
Florian ter Haar

Na het grote succes van het vorige webinar 'Het vinden en verleiden van de beste kandidaten', en de vraag van relaties om een vervolg op dit webinar te organiseren, hebben we afgelopen donderdag 29 juni gratis het webinar 'Met 5x meer kans je vacatures vervullen' georganiseerd.
Hierbij stonden we weer stil bij de huidige arbeidsmarkt én gaven we praktische tips en inspiratie mee om vacatures sneller, en vooral beter, te vervullen middels succesvolle werving. Hieronder bevindt zich een stuk info over de recente arbeidsmarktactiviteit. Het was een geslaagd webinar met een mooi cijfer van een 8,2. Heb je het webinar gemist, of wil je het graag nog een keer bekijken? Mail dan naar florian@av.nl voor de replay van het webinar.

Recente arbeidsmarktactiviteit
Ondanks dat de economie afkoelt blijft de arbeidsmarkt oververhit. Het aantal vacatures is afgelopen maand ongeveer gelijk gebleven, aldus recente cijfers van het CBS. Onderstaand overzicht van Intelligence Group vind ik persoonlijk een mooi overzicht bieden.
Cijfers zijn waardevol, maar je werving aanpassen op de krappe arbeidsmarkt is mijn inziens nog belangrijker. Gelukkig zijn er vandaag de dag meer wervingsmogelijkheden dan ooit tevoren, alleen worden die door veel organisaties nog niet benut. 
Wil je vacatures sneller en beter invullen? Dan is mijn advies om niet te wachten tot de arbeidsmarkt verandert, maar om te kijken hoe je slimmer kan werven. Actief kandidaten benaderen biedt veel kansen. Richt je daarbij op kandidaten die niet actief op zoek zijn, maar er wel voor openstaan als er iets moois voorbij komt. Want dat zijn veruit de meeste kandidaten.
Ruim 45% staat latent open voor een nieuwe uitdaging. Als je hen op gepaste wijze proactief benadert met een interessante kans, dan heb je 5x meer kans om je vacature in te vullen dan dat je je alleen op de actief zoekenden richt (11,4%). Belangrijk daarbij is het goed overbrengen van het unieke van de vacature en dat is meer dan goede arbeidsvoorwaarden! Vacatures worden dan vlot en vooral duurzaam succesvol vervuld.

 
                                                                                                              

Recente artikelen

Als recruitmentprofessionals streven we voortdurend naar innovatie en efficiëntie in onze wervingsinspanningen....
Wijgaart
Achraf Azzouani is aan de slag gegaan als Accountmanager water technologie bij ProMinent. Binnen het gedreven, h...
Wijgaart
Richard de Haas is van start gegaan als inkoper woondecoratie. Binnen Van Manen is Richard in de woondecoratie &...
Wijgaart