Webinars Geslaagd webinar 'Ontdek de Kracht van ChatGPT in Recruitment, HR en Sales'

0
Florian ter Haar

Op 30 mei vond het webinar "Ontdek de Kracht van ChatGPT in Recruitment, HR en Sales" plaats. Met 165 inschrijvingen en een 8.5 als feedbackscore was het een geslaagd webinar dat de toepassingen van AI en ChatGPT binnen bedrijfsprocessen belichtte.

Ad Veldhuizen opende het webinar met een warm welkom, een introductie van AV en een actuele analyse op de huidige arbeidsmarkt en de verwachtingen voor Q3 en Q4. Hij benadrukte het belang van AI in de moderne bedrijfsvoering en hoe wij ChatGPT bij AV toepassen. 
Hierna nam Ronald de Snoo, ChatGPT-trainer, de kijkers mee in de snel veranderende wereld van AI.

Wat is ChatGPT?
ChatGPT, ontwikkeld door OpenAI, is een AI-chatbot die menselijke gesprekken kan simuleren. Binnen vijf dagen na de lancering had het al een miljoen gebruikers. Verschillende versies van ChatGPT (3.5, 4, en 4o) werden besproken, elk met hun specifieke voordelen en toepassingen.
Om de juiste output te krijgen is het belangrijk dat je effectieve prompts voor ChatGPT maakt. De ideale prompt is specifiek, concreet, en bevat voldoende context.

Toepassingen van ChatGPT in Recruitment, HR en Sales
Recruitment: ChatGPT kan o.a. CV's parsen, kandidaten matchen met vacatures, en interviews voorbereiden, wat het recruitmentproces efficiënter maakt.
HR: in HR kan ChatGPT o.a. helpen bij het opstellen van personeelshandboeken, het bieden van persoonlijke training en het fungeren als HR-chatbot.
Sales: voor sales ondersteunt ChatGPT o.a. bij het ontwikkelen van belscripts, het voorbereiden van klantgesprekken en het bieden van mentorship.

Risico’s en Aandachtspunten
Het gebruik van AI-tools zoals ChatGPT brengt risico’s met zich mee, zoals verkeerde informatie en privacykwesties. Het is belangrijk om interne afspraken en richtlijnen te volgen om AI verantwoord te gebruiken.

Conclusie
Al met al een groot succes en blikken wij met trots terug. Mocht je het webinar gemist hebben en de replay willen ontvangen, mail dan naar mail@av.nl. We sturen je de replay graag toe. 
Wil je graag sparren over dit thema of wellicht onze hulp inschakelen? Neem dan gerust contact op via hetzelfde mailadres of via 033 - 2860150.

Recente artikelen

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar het EK voetbal is weer van start gegaan. Extra leuk om ook dit met je co...
Kamphorst