Artikelen SMA bijeenkomst 2020

1133
Kris de Wagenaar

Donderdag 5 maart stond AV -net als voorgaande jaren- op het SMA Sales Event 2020 in Grand Hotel Huis ter Duin. Onder het mom van “sharing knowlege is powerful” deelden wij onze kennis met derden. Maar vooral deden wij nieuwe kennis op. Zo volgden wij met een groep AV’ers inspirerende masterclasses en woonden wij presentaties bij.
AV werd onder meer geïnspireerd door een van de masterclass sprekers Marco Pesch, eigenaar van Happy Good Talk. Op enthousiaste en interactieve wijze gaf hij tips over hoe je het beste voor grote groepen kunt spreken. Hierbij gaf hij antwoord op de vraag: “Hoe stel je je op een korte en bondige wijze voor?”. Deze nuttige tips hebben wij tijdens het event direct in praktijk kunnen brengen. Ook volgden wij de masterclass van Bastiaan van Hooft over de digitalisering van het zakelijke netwerk. Hier kwamen bruikbare tips uit om optimaal gebruik te maken van LinkedIn, maar ook hoe je als sales professional het verschil kan maken. 

Tussen de masterclasses door werden wij voorzien van sterke en boeiende pitches van de genomineerde ‘Young Sales professionals’, ‘Senior Sales professionals’ en ‘commercieel directeuren’. Ook hierbij kwam het thema “sharing knowlege is powerful” wederom goed naar voren. Iedere genomineerde gaf zichzelf voor de volle 100%. 

De keynote spreker van dit jaar was Hansen Janssen, oprichter van DenkProducties. Hij nam ons mee in zijn openhartig en eerlijke verhaal over een groot project met turboplanning. Ook kregen wij een kijkje achter de schermen bij de komst van Barack Obama naar Nederland.

Het was een dag vol met kennisdeling. Iets waar AV voor staat. Graag delen wij deze kennis door een aantal inspirerende en leerzame quotes: “Durf je kwetsbaar op te stellen”, “Sales is contact maken met de mens, falen hoort erbij en is een must om te groeien”, “Beloof minder, geef meer” en “Plan sales als een ‘militaire’ operatie”.