Artikelen Diversiteit op de werkvloer

1799
Didani Raoef
Deze week heb ik de eer om jullie een stukje mee te geven over diversiteit op de werkvloer. Onze samenleving wordt beïnvloed door talloze culturen. Je favoriete pasta komt uit Italië en je sushi komt uit Japan. Je kijkt naar series uit Scandinavië en Spanje, het liefst ga je naar een warm oord op vakantie of reis je de wereld rond om cultuur te snuiven. Met mijn roots in het Midden-Oosten hecht ik veel waarde aan diversiteit, ook op het werk. Door de verschillende levenservaringen en culturen om je heen leer je elke dag een beetje meer van elkaar. Een divers en inclusieve werkomgeving stimuleert creativiteit, innovatie en het verrijkt je werkomgeving. 
 
Dit geldt natuurlijk ook op de werkvloer; meer diverse mensen om je heen, meer ideeën, meer perspectieven en meer invloeden. Hetzelfde geldt voor medewerkers. Door mensen met verschillende achtergronden, culturen en levenservaringen bij elkaar te brengen, creëer je een uniek platform voor innovatie. Leden van verschillende teams zien en ervaren dingen op verschillende manieren en zien het door verschillende perspectieven. 

Naast creativiteit kan diversiteit in een organisatie mogelijk ook leiden tot meer omzet. Uit een onderzoek van McKinsey is gebleken dat grote bedrijven met meer vrouwen en meer raciale en culturele diversiteit in hun managementteams financieel beter presteren. Het blijkt dat bedrijven met 30 procent vrouwen in het senior management 48 procent beter presteren dan bedrijven met minder vrouwen in het topmanagement.

Written by Didani Raoef

Recente artikelen

Niet 1, 2, maar 3 toptalenten geplaatst bij onze gewaardeerde opdrachtgever, ChainPoint ! Oorspronkelijk beg...
Kamphorst
De krapte op de arbeidsmarkt is een bekend onderwerp voor velen. Je zult merken dat je regelmatig benaderd wordt...
Kamphorst
Per 1 november is  Neeltje B.  begonnen als Slaapadviseur bij Auping Store Breda. Ze heet klanten welk...
Kamphorst