Internationaal

Internationaal sales director

Sollicitatieprocedure gesloten

Maak deel uit van Victron Energy, waar je mensen over de hele wereld van energie voorziet. Help mensen hun avonturen te omarmen en energievoorziening te leveren daar waar het hoog nodig is. Als vooraanstaande speler in energieoplossingen moedigt Victron je aan om buiten gebaande paden te treden en te pionieren. Vergroot de wereldwijde invloed in de verantwoordelijke fulltime rol als sales director, waarbij je een team van 6 tot 12 accountmanagers aanstuurt, actief in diverse regio's, waaronder Australië, Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Klaar om de wereld te veranderen? Lees verder en ontdek hoe jij bij Victron het verschil kunt maken.

Maak het verschil als internationaal sales director vanuit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda

Door de wereldwijde groei en de toenemende vraag naar duurzame energieoplossingen, heb je als sales director een cruciale en verantwoordelijke rol in het verder vergroten van de omzet voor het bedrijfssucces. Victron Energy speelt een essentiële rol in het leveren van omvormers en laders voor pleziervaart, campers, noodstroom, en energie-opslag/off-grid systemen. Het bedrijf heeft een indrukwekkende omzet van zo’n 500 miljoen euro wereldwijd, en jouw rol is om deze producten naar nieuwe markten te brengen en in bestaande uit te breiden. Dit doe je door het aansturen van 6 tot 12 accountmanagers in Australië, Zuid-Afrika, en mogelijk andere regio's. Jouw rol als coach en vraagbaak voor de accountmanagers is essentieel voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dagelijks onderhoud je online contact met het salesteam buiten Europa. Ook ben je zo’n 6 keer per jaar (tot zo’n 2 weken per keer) op zakenreis voor diverse beurzen en het bezoeken van de verkopers en grote klanten. Kortom, jij bent verantwoordelijk voor:
• verkoopstrategie en wereldwijde marktuitbreiding (op basis van marktonderzoek);
• leiderschap en teamontwikkeling, inclusief het aannemen van nieuwe teamleden;
• verkoopresultaten van jezelf en jouw team;
• goede interactie tussen de sales organisatie, management en de overige functies.

Voor deze vacature neem jij mee:

Jij bent een gedreven commerciële kracht met een scherp inzicht in de menselijke dynamiek. Je hebt misschien je sporen verdiend bij een grote ‘corporate’, maar voelt de drang naar een meer gestroomlijnde organisatie zonder overbodige bureaucratie, stroperige processen en hiërarchie. Als hands-on persoon sta je stevig en vooral met beide benen op de grond. Jouw kracht ligt in het combineren van strategische visie met een pragmatische en down-to-earth werkmentaliteit. Je bent een inspirerende leider die mensen meeneemt in nieuwe plannen en een platform creëert voor teamontwikkeling. Flexibiliteit, inclusief de bereidheid om in het weekend en 's avonds te schakelen vanwege verschillende tijdzones, is essentieel. Bovendien ben je alert op marketingactiviteiten en stuur je deze aan. Vink jij deze checklist ook af?
• universitair werk- en denkniveau;
• een bewezen trackrecord als salesprofessional bij gerenommeerde internationale organisaties;
• minimaal 5 jaar aan internationale ervaring in het aansturen van een salesteam;
• technische werkervaring;
• vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw werkgebied

Het hoofdkantoor staat in Almere, maar gezien je voornamelijk in contact staat met jouw salesteam in onder andere Australië, Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten, hoef je niet fysiek aanwezig te zijn op kantoor en zul je veelal vanuit huis werken. Dit biedt jou de flexibiliteit om effectief te opereren vanuit elke locatie die het beste voor jou werkt. Aangezien je regelmatig op zakenreis gaat, geniet je van de vrijheid om jouw taken efficiënt uit te voeren, en mocht dat nodig zijn, kun je gemakkelijk vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Breda en Arnhem naar kantoor reizen.

Als international sales director kun jij rekenen op:

Bij Victron Energy krijg je de kans om actief bij te dragen aan de enorme groeipotentie en kansen die in het verschiet liggen. Ondernemerschap staat centraal, met ruimte voor strategische input om de organisatie verder te laten bloeien. De platte organisatiestructuur garandeert korte lijnen, zonder stroperige besluitvorming of bureaucratie, waardoor elke stem telt en de ideeën van jou en het team snel tot uitvoering komen. Op basis van een fulltime dienstverband krijg je daarbovenop:
• salaris van €8.000,- tot €10.000,- euro per maand;
• een riante bonus (10% fixed + variabel afhankelijk van groei);
• 25 vakantiedagen;
• pensioen;
• telefoon en laptop;
• reiskostenvergoeding (businessclass >10u);
• ongekende groeikansen in deze snelgroeiende markt.

Werken bij Victron Energy

Victron Energy, wereldleider in verschillende niches van energieoplossingen, schittert met een breed productenpakket dat uniek is in de markt. Het bedrijf excelleert in de productie van innovatieve omvormers en laders voor pleziervaart, campers, noodstroom, en energie-opslag/off-grid systemen. Met een wereldwijde omzet van ongeveer 500 miljoen, biedt Victron een werkomgeving met enorm veel groeikansen voor 120 toegewijde medewerkers, waaronder 35 accountmanagers. Het uitgebreide productaanbod wordt verkocht aan distributeurs, dealers en OEMs, en te midden van een snelgroeiende markt presenteert Victron talrijke kansen voor een veelbelovende toekomst. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door een warme, hartelijke, nuchtere en hands-on sfeer, waar dynamiek en ondernemingszin centraal staan.

Eén klik verwijderd van jouw nieuwe baan

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature en heb je de checklist afgevinkt? Wacht dan niet te lang, want zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Solliciteren doe je simpel en snel via onze solliciteer-button. Vergeet je niet om een up-to-date cv en een gerichte motivatie toe te voegen? Heb je vragen over de vacature? Dan willen we je vriendelijk verzoeken om contact met ons op te nemen via e-mail op iris@av.nl. Gezien de hoeveelheid reacties kunnen we helaas niet iedereen telefonisch te woord staan. We waarderen je begrip en geduld tijdens dit proces.

Deel deze vacature

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen:

Wereldwijd
Onze klant heeft wereldwijd meer dan 40.000 werknemers en levert diensten en projecten in de sectoren bouw,...
Bekijk vacature
Rotterdam
Bij Evolve IP krijg je de kans om jouw commerciële ervaring in te zetten om de communicatie van...
Bekijk vacature
European
Power Climber manufactures and engineers hoists, suspended access platforms, rigging and safety equipment....
Bekijk vacature
Landelijk
Zet jij je graag op strategisch én operationeel niveau in voor dé A-speler in innovatieve en...
Bekijk vacature
Regio Midden-Nederland
Zet jouw kennis en vaardigheden in voor een innovatieve en gezonde werkomgeving als Accountmanager bij...
Bekijk vacature
Nijkerk
Bij Cryovat aan de slag als Accountmanager Industrie betekent werken in een innovatieve omgeving waar jouw...
Bekijk vacature
Utrecht
Zoek jij een commerciële rol waarbij je impact kan maken samen met je eigen team? Als Sales Manager...
Bekijk vacature
Woudenberg
Wil jij samen met Velthuizen Keukens een nieuwe koers uitstippelen binnen het hogere segment keukens en de...
Bekijk vacature
Gouda
Benut deze kans en geef jouw commerciële ambities de ruimte als accountmanager binnendienst bij de...
Bekijk vacature
Landelijk
Als Salesmanager bij Hertek Care maak jij maatschappelijke impact door de inzet van innovatieve...
Bekijk vacature
Open inschrijven