MVO Samen met JINC strijden wij voor werknemers van de toekomst

610
Diede Veldhuizen

Mensen staan centraal in onze dienstverlening. Ook buiten ons directe werkveld zetten wij ons hier voor in. Zo zijn wij sinds vorig schooljaar onder de noemer ‘Laat kinderen groeien, en groei zelf mee’ met trots partner van JINC. Samen met JINC strijden wij voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt, maar waarin íeder kind kansen krijgt.

Sollicitatietraining
Ook in het nieuwe schooljaar geven wij met veel plezier trainingen zodat jongeren kunnen ontdekken en uiten waar zij sterk in zijn. Veel jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand missen iemand in hun omgeving die hun vertelt wat de sociale codes zijn op de werkvloer. Ze weten dus niet hoe ze zich moeten voorbereiden op een sollicitatiegesprek, dat de telefoon uit hoort te staan en ze rechtop moeten zitten.
 
Daarom geeft AV, samen met 1.186 andere professionals, sollicitatietrainingen aan vmbo’ers en laten wij tijdens zo’n training zien hoe je zo’n gesprek maakt of breekt. Of het impact heeft? Zeker! Uit onderzoek bleek dat zo’n sollicitatietraining een boost geeft aan het zelfvertrouwen van de leerlingen. Ook weten ze beter hoe ze zo’n gesprek kunnen voorbereiden en welke houding de grootste kans op succes geeft.

Bliksemstage
Daarnaast kunnen leerlingen ook een bliksemstage bij AV volgen. Vooral voor dezelfde groep leerlingen aan wie wij sollicitatietraining geven is het zwaar om een keuze te maken welke richting zij op willen in de arbeidsmarkt. Over het algemeen hebben zij minder rolmodellen in hun omgeving, en is hun leefwereld meestal kleiner. Plus, wie zelden zijn wijk uitkomt, wéét niet wat voor enorm scala aan beroepen er bestaat.

Samen met JINC bestrijdt AV, met 1.271 andere bedrijven, dit door het organiseren van bliksemstages. Hierbij komen kinderen van de basisschool en het vmbo naar AV voor een korte, krachtige kennismaking met ons beroep. Daarbij steken ze de handen uit de mouwen: ze doen een ochtend lang echt ervaring op. In de eerste plaats vergroot het de kennis van leerlingen over wat er te koop is op de arbeidsmarkt. Ze krijgen bovendien een reëel beeld van wat diverse beroepen inhouden. Ook vergroot het, in bredere zin, hun horizon. Daardoor groeien ze op persoonlijk vlak. 

Gepassioneerd staat het team van AV het nieuwe schooljaar klaar om deze ‘werknemers van de toekomst’ te activeren voor het vinden van een leuke (bij)baan en te enthousiasmeren over de werving en selectie branche.
 

Recente artikelen

In het interview met Qbies verteld Ad Veldhuizen hoe de rol van sales aan het veranderen is. En welke belan...
Y. Morren
In de SMA Online Talk stond Ad Veldhuizen centraal. Hij ging in gesprek over o.a. het MACR-m...
Y. Morren